Suriye Cumhurbaşkanlığı duyurdu: Şara ve Erdoğan telefonda görüştü

Halep'te çatışmalar devam ederken Suriye Geçici Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu. Görüşmeye ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanlığı'ndan henüz bir açıklama gelmedi.

Suriye Cumhurbaşkanlığı duyurdu: Şara ve Erdoğan telefonda görüştü

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - Suriye Cumhurbaşkanlığı'nın duyurusuna göre dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Geçici Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşme sırasında Geçici Cumhurbaşkanı Şara, mevcut önceliğin sivillerin korunması, Halep'in çevresinin güvenliğinin sağlanması ve yeniden yapılanma sürecini engelleyen yasadışı silahlı gösterilerin sona erdirilmesi olduğunu belirtti.

Erdoğan'dan ortak koordinasyon vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ülkesinin güvenlik ve istikrarı artırmaya yönelik çabalara destek verdiğini ifade ederken, ortak zorluklar ve tehditlerle mücadelede ortak koordinasyonun önemini vurguladı.

Açıklamaya göre liderler, "ortak mutabakatların uygulanmasını sağlamak, Suriye ve Türk halklarının çıkarlarına hizmet etmek ve bölgede barış ve sürdürülebilir istikrar şansını artırmak amacıyla, iki ülkedeki ilgili kurumlar arasında yakın koordinasyonun sürdürülmesi konusunda" mutabık kaldı. 

Henüz açıklama yapılmadı

Öte yandan Şara-Erdoğan görüşmesiyle ilgili olarak henüz Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan açıklama gelmedi. 

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER