banner79

Lagarde’den enflasyon değerlendirmesi: Yüzde 2 hedefine yakın seyredecek

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, temel enflasyon göstergelerinin hedefle uyumlu olduğunu belirterek, enflasyonun önümüzdeki aylarda yüzde 2 seviyesine yakın kalmasını beklediklerini söyledi.

banner80
Lagarde’den enflasyon değerlendirmesi: Yüzde 2 hedefine yakın seyredecek
banner81

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, temel enflasyon göstergelerinin ECB’nin hedefiyle uyumlu seyrettiğini belirterek, gelecek aylarda enflasyonun bankanın yüzde 2 hedefine yakın seyredeceğini söyledi.

Lagarde, Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) Ekonomik ve Mali İşler Komitesi toplantısında konuştu. Enflasyonda temel baskıların orta vadede bankanın yüzde 2 hedefiyle uyumlu olduğuna işaret eden Lagarde, “Önümüzdeki aylarda enflasyonun yüzde 2 hedefimiz civarında kalmasını bekliyoruz.” dedi.

Lagarde, küresel ticaret politikalarındaki dalgalanmalar nedeniyle belirsizliğin normalden yüksek seyrettiği bir ortamda, görünümdeki risklerin iki yönlü olmaya devam ettiğini anlatarak, ekonomik faaliyetlerin tüketici harcamalarındaki ve hükümetlerin altyapı ve savunma harcamalarındaki artışlardan fayda göreceğini söyledi.

Christine Lagarde, “Avro Bölgesi'nin ihracatı ve imalat yatırımları üzerindeki yüksek gümrük vergilerinin etkisi devam ederken, küresel ortamın olumsuz etkisini sürdürmesi muhtemel.” uyarısında da bulundu.

Lagarde, kamu finansmanını düzeltmenin merkez bankasının işi olmadığını da vurgulayarak, uygun para politikası duruşunu belirlemek için veri odaklı ve toplantıdan toplantıya yaklaşımlarını sürdürdüklerini belirtti.

Lagarde, 18 Aralık'ta yayınlanacak olan Eurosystem personeli projeksiyonları, büyüme ve enflasyon beklentileri hakkında daha fazla ışık tutacağını sözlerine ekledi.

Gözler ECB'nin faiz kararında

banner82

Öte yandan, ECB, Avro Bölgesi'nde mevduat faizini Haziran 2024'ten bu yana 8 kez düşürdükten sonra temmuz, eylül ve ekim aylarında indirimlere ara vermişti.

ECB'nin 18 Aralık'ta gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu toplantısı yatırımcıların odağında olacak. Bankanın bu toplantıda faizleri sabit tutması bekleniyor.

Avro Bölgesi'nde ekimde yüzde 2,1 olan yıllık enflasyon, kasımda 2,2'ye yükselmişti. ECB, ekonominin sağlıklı işlemesi için yüzde 2'lik enflasyon hedefliyor.

YSM HABER MERKEZİ

banner83
banner84

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70