Konutta yabancı hamlesi gün sayıyor

Konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesinde 1 milyon dolar olan alt sınırın 300 bine düşürülmesi için çalışmaların sürdüğü bilgisini veren konut sektörü temsilcileri düzenleme sonrası yabancıya 10 milyar dolarlık konut satışının gerçekleşebileceği öngörüsünde bulundu.

Konutta yabancı hamlesi gün sayıyor

İSTANBUL- DOĞAN ÇAKIRLI (YSM) - Gayrimenkul sektörü temsilcileri, yabancılara gayrimenkul alımında vatandaşlık imkanı tanıyan 1 milyon dolarlık alt sınırın 300 bin dolara düşürülmesinin yıllık 10 milyar dolarlık satışın kapısını aralayacağı görüşünü taşıyor.

Sektör temsilcileri, vatandaşlık hakkında alt sınırın 300 bin dolara düşürülmesine ilişkin değişikliğin yakın zamanda açıklanmasını bekliyor.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, sektör temsilcilerinin uluslararası fuarlarda ve yabancılarla görüşmelerinde ortaya çıkan ortak görüşün, söz konusu rakamın düşmesi yönünde olduğunu söyledi.

Yetgin, sektörün taleplerini yetkililere ilettiğini, hükümet tarafında da böyle bir irade olduğunu, uygulamanın kısa süre içerisinde hayata geçmesini beklediklerini ifade ederek, Türkiye'nin yabancılara satış yaptığını ve bir cazibe merkezi olduğunu ancak son dönemde sıkıntı yaşandığını, sektörün güçlü hedeflerinin bu nedenle ertelendiğini anlattı.

Yetgin, "Artık yavaş yavaş işler rayına girmeye başladı. Mesela turizmde hem gelir hem de turist sayısı açısından hedefler yükseltildi. Gelen turist sayıları da arttı. Bunların hepsi birbirine bağlı..." ifadelerini kullandı.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2018, 16:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER