Kahramanmaraş'ta 7,6'lık bir deprem daha! Ankara, Adana, Diyarbakır da sallandı

Kahramanmaraş’ta 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Ankara, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi şehirlerden de hissedilen depremin merkez üssünün Elbistan olduğu açıklandı.

Kahramanmaraş'ta 7,6'lık bir deprem daha! Ankara, Adana, Diyarbakır da sallandı

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24'te bir deprem daha meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 7,6 olarak açıkladı.

Deprem; Başkent Ankara, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa’dan da şiddetli şekilde hissedildi.

Bu sabah saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti. Pazarcık ilçesi merkezli depremde 10 ilde toplam 912 kişi hayatını kaybetti. 5 bin 385 vatandaş da yaralı.

Bu deprem artçı değil

AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, büyüklüğü 7,6 olan son depremin ardından açıklamalarda bulundu. Tatar, bu depremin artçı değil yeni olduğunu açıkladı ve açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

''Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler''

Volkan Demirel gözyaşlarına boğuldu: Kahramanmaraş depreminin ardından Hatay'dan yardım çığlığı

Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde yitirdiği canlara ağlıyor... Depremin yıkıma neden olduğu Hatay'dan bir video paylaşan Hatayspor Teknik Dirketörü Volkan Demirel, gözyaşlarına boğuldu.

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Instagram hesabından yaptığı canlı yayında yardım istedi.

Canlı yayın sırasında gözyaşlarına boğulan Demirel, "Burada herkes perişan. Herkes can çekişiyor Hatay'da. Buraya lütfen ambulans, yardım. Burada durumlar çok kötü. Yardım edin, insanlara ulaşamıyoruz. Biz kendi imkanlarımızla fazla bir şey yapamıyoruz. Ne kadar imkan varsa, hepsini göndermenizi istiyorum. Sadece Hatay değil, çevre illerde de durum aynı. Lütfen Allah rızası için yardım edin" ifadelerini kullandı.

Volkan Demirel canlı yayın öncesi bir de hikaye paylaşmış ve yardım isteğini yenilemişti.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2023, 14:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER