Kahramanmaraş depremi beşinci gününde - Depremle ilgili son haberler

Türkiye, Kahramanmaraş'taki iki büyük depremde yitirdiği canlarına ağlıyor. Ölü ve yaralı sayısı her geçen saat artıyor. Yapılan son açıklamaya göre depremde 20.213 kişi yaşamını yitirdi, 80.052 kişi ise yaralandı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kahramanmaraş depremi beşinci gününde - Depremle ilgili son haberler

KAHRAMANMARAŞ-İHSAN ÜNAL(YSM) - Türkiye depremde 4. günü geride bıraktı, 5. güne girdi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ölenlerin sayısı 20 bin 213 kişiye çıkarken, 80 bin 52 kişi de yaralandı.

Bin 117 artçı depremin meydana geldiği bölgede görev yapan personel sayısı 113 bin 201'e ulaştı. Deprem bölgesinden hem karadan hem de havadan tahliyeler hızlandı.

Depremlerin ardından bin 117 artçı deprem meydana geldi. Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, itfaiye, tahlisiye, MEB, STK'ler ve uluslararası ekiplerin 24 bin 727 arama kurtarma personeli görev yapıyor.

Diğer ülkelerden gelen arama kurtarma personeli sayısı ise 5 bin 709. AFAD, Emniyet, Jandarma, MSB, UMKE, ambulans ekipleri, gönüllüler, yerel güvenlik ve yerel destek ekiplerinden görevlendirilen saha personel sayısı ile beraber bölgede görev yapan personel sayısı 113 bin 201'e ulaştı.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER