DSÖ, Delta varyantı görülen ülke sayısını açıkladı

Koronavirüs salgınında alınan tedbirler ve aşılama kampanyalarıyla azalan vaka ve ölüm sayıları ilk olarak Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantıyla birlikte tekrar tırmanışa geçmişti. Varyantı 'endişe verici' olarak sınıflandıran Dünya Sağlık Örgütü'nden konuyla ilgili flaş bir açıklama geldi.

DSÖ, Delta varyantı görülen ülke sayısını açıkladı

İSTANBUL-İSMAİL KARAGÖZ(YSM) - Çin Küresel Televizyon Ağının (CGTN) haberine göre, DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, çok daha kolay bulaştığı tespit edilen Delta varyantının en az 98 ülkede görüldüğünü bildirerek, uyarıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaklaşık 100 ülke ve bölgede, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk kez Hindistan'da görülen Delta varyantına rastlandığını açıkladı.

Aşılama oranının düşük ve yüksek olduğu ülkelerde varyantın hızla yayıldığını belirten Ghebreyesus, Delta varyantının "tehlikeli" olduğunu, gelişmeye ve mutasyona uğramaya devam ettiğini kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk olarak Hindistan’da tanımlanan Delta varyantının dünya genelinde baskın tür haline gelebileceğini bildirdi.

NDTV’nin haberine göre, DSÖ’nün baş uzmanı Soumya Swaminathan, Delta varyantının bulaşıcılığının arttığını ve koronavirüsün küresel olarak baskın türü olma eğiliminde olduğunu dile getirdi.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER