Deprem bölgesini sel vurdu: Adıyaman ve Şanlıurfa'da can kaybı ve kayıplar var

Deprem bölgesinde sel felaketi yaşanıyor. Adıyaman'ın Tut ilçesinde bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi kayboldu. Şanlıurfa’da ise sel sularına kapılan 4 kişi yaşamını yitirdi. Kentte 2 kişinin ise kaybolduğu bildiriliyor.

Deprem bölgesini sel vurdu: Adıyaman ve Şanlıurfa'da can kaybı ve kayıplar var

İSTANBUL-BİNALİ AĞAÇ(YSM) - Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin vurduğu bölgede şimdi de sel felaketi yaşanıyor. 

Adıyaman'da koordinatör olarak görev yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçeye kurulan konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin kaybolduğunu açıkladı.

Eğriçay taştı, kent sular altında

Adıyaman kent merkezinden geçen Eğriçay'ın taşması sonucu Atatürk Bulvarı'nda trafikte aksamalar yaşandı, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. AFAD, polis, jandarma ve belediye ekipleri, su baskını riski yaşanan çadırlarda tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgeye Adıyaman ile Gölbaşı ilçesinden destek ekiplerin sevk edildiğini vurgulayan Hatipoğlu, şöyle konuştu:

"En kısa zamanda inşallah vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Gerçekten tüm bölgeyi derinden etkileyen bir afet. Vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla temin ettiği konteynerin sulara kapılması sonucu böyle bir olay oldu."

Şanlıurfa'da 4 can kaybı

Yoğun yağışlar sonrası sel felaketi Şanlıurfa'yı da vurdu. Şanlıurfa'da sel nedeniyle 4 kişi yaşamını yitirdi. Kentte 2 kişinin ise kayıp olduğu bildiriliyor.

Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sağanak nedeniyle merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı.

Karaköprü ilçesinde bulunan Akpiyar Deresi'nin bazı yerlerde taşması sonucu yan tarafından geçen 35 Metre Yolu'nda su birikintileri oluştu.

Kent merkezindeki Abide Kavşağı'ndaki alt geçit ise tamamen suyla doldu. Bölgeye yönlendirilen dalgıçlar, tedbir amaçlı arama çalışması başlattı.

Su baskınları nedeniyle bazı alt geçitler ile ana güzergahlarda ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER