Morgan Stanley'den faiz indirimi tahmini, tarih verdiler

Dev yatırım bankası Morgan Stanley, Fed'in faiz indireceği tarihe ilişkin öngörüsünü paylaştı. Bankanın ABD Başekonomisti Ellen Zentner, mayıs için erken yorumunda bulunurken, "FED'in faiz indirimi için hazirana kadar hazır olmasını bekliyorum" dedi.

Morgan Stanley'den faiz indirimi tahmini, tarih verdiler

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - Fed yetkililerinden şahin açıklamalar gelirken, Morgan Stanley yaz aylarında Fed'in faiz indirimlerine başlayabileceğini öngördü. Morgan Stanley ABD Başekonomisti Ellen Zentner'e göre ABD Merkez Bankası Haziran ayında faizi düşürme yolunda ilerliyor.

Bloomberg TV'ye konuşan Zentner, "Fed'in Mayıs ayı gibi erken bir tarihte faiz indirimine gitmesi daha çok enflasyonla ilgili olacak. Bence bu kadar erken bir indirime gitmeleri için çıta çok yüksek. Ancak yine de Haziran'a kadar hazır olmalarını bekliyorum" dedi.

Piyasanın beklentisi FED'in görüşüyle uyumlu

İtalya'nın Cernobbio kentinde düzenlenen Avrupa Meclisi-Ambrosetti toplantısından Bloomberg TV'ye bağlanan Zentner, piyasanın bu yıl yaklaşık üç indirim beklentisinin "Fed'in görüşüyle uyumlu olduğuna" inandığını söyledi.

Zentner "Biz dört indirim bekliyoruz. Yılın dördüncü çeyreğinde indirimleri hızlandırmalarını bekliyoruz, çünkü o noktada enflasyon Fed'den daha hızlı düşüyor. Küresel merkez bankalarının ne zaman indirime gideceğinin zamanlamasının gerçekten bir sorun olacağını düşünmüyorum"

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER