Kuraklık HES'leri durdurmadı

Bakan Eroğlu, "Geçen yıl, son 44 yılın en şiddetli kuraklığı yaşanmış olmasına rağmen HES'lerden 58,4 milyar kilovatsaat enerji üretilmiştir. Bu üretimin ekonomiye katkısı 9 milyar 900 milyon lira" ifadesini kullandı.

Kuraklık HES'leri durdurmadı

İSTANBUL (YSM) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektrik santrallerinden (HES) elde edilen enerji üretimini 26 milyar kilovatsaatten 95 milyar kilovatsaate çıkardıklarını belirtti.

Depolama tesislerinin sayısının artırılmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Eroğlu, 2003 yılına kadar 276 barajın inşa edilerek işletmeye alındığını, bu tarihten sonra da uygulamaya koydukları yeni yatırım stratejileriyle 511 barajı daha tamamladıklarını anımsattı.

Su biriktirmede göletlerin de önemli olduğunu vurgulayan Eroğlu, binden fazla gölet inşa ettiklerini, sadece 81 ilin değil 193 yerleşim yerinin su problemini çözdüklerini vurguladı. Şu an itibarıyla 727 adet baraj inşaatının devam ettiğini aktaran Eroğlu, "727 barajı inşallah 2023 yılının sonuna kadar bitireceğiz." ifadesini kullandı.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2018, 12:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER