Kentsel dönüşüme iki yılda 1 milyar TL yatırdık

Türkiye’de sadece İstanbul’da 300 bin bağımsız konut, depreme karşı kentsel dönüşüme muhtaç durumda. Dönüşüme model olacak bir sistem geliştiren KİPTAŞ’ın genel müdürü Ali Kurt, “İki yılda dönüşüme 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptık” diyor.

Kentsel dönüşüme iki yılda 1 milyar TL yatırdık

İSTANBUL-ABDULLAH KURT(YSM) - Geçtiğimiz günlerde 17 Ağustos büyük Marmara Depremi’nin 22’inci yılını geride bıraktık. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre, sadece İstanbul’da hala dönüşüm bekleyen 300 bin bağımsız birim bulunuyor.

Dönüşüme model olacak bir sistem geliştiren KİPTAŞ’ın genel müdürü Ali Kurt, “İki yılda dönüşüme 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptık” diyor.

Bunların yıkılıp yenilenmesi için 600 milyar TL yatırım yapılması gerekiyor. Türkiye emsal artışı ile dönüşümü denedi, Fikirtepe ve Bağdat Caddesi gibi şerefiyesi yüksek yerlerde bile oluşan arz fazlalığı nedeniyle bitirilemeyen inşaatlar oldu.

Bu nedenle kentsel dönüşümde vatandaşın sürece paydaş olduğu bir sürece geçildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde İstanbul’daki konut ihtiyacını karşılamaya dönük projeler üreten bir şirket olan KİPTAŞ da bu dönemde önemli yatırımları hayata geçirdi.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2021, 00:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER