banner79

Sanayi üretimi beklentiyi aştı

Mayıs ayında yüzde 5 civarında artması beklenen sanayi üretimi yüzde 6,4 artış gösterdi.

banner80
Sanayi üretimi beklentiyi aştı
banner81

İSTANBUL (YSM) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin 'Sanayi Üretim Endeksi' raporunu açıkladı.

Sanayi üretimi, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 arttı. Analistler sanayi üretiminin yıllık yüzde 5 civarında artmasını bekliyordu. Aynı ay arındırılmamış sanayi üretimi ise yıllık yüzde 7 artış gösterdi. 

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2018 yılı mayıs ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 6,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,9 arttı.

Sanayi üretim endeksi ve değişim oranları

banner82

Bir önceki aya göre azalma var

Sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,6 azalma kaydetti. Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 0,1 azaldı.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

banner83

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner85
SIRADAKİ HABER

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70