MEB Bakanı Ziya Selçuk: Okullar 6 Eylül'de açılıyor

Milli Eğitim Bakan Selçuk, "Tereddütsüz eylülde okula başlamakla ilgili bir süreci yönetiyoruz. 31 Ağustos'ta öğretmenlerimiz gelecek, 6 Eylül'den itibaren öğrencilerimiz gelecek" dedi.

MEB Bakanı Ziya Selçuk: Okullar 6 Eylül'de açılıyor

İSTANBUL-MÜBERRA SARI(YSM) - Milyonlarca öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren, 'Okullar na zaman açılacak?' sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2021-2022 eğitim döneminde okulların açılacağı tarihi açıkladı.

Bakan Selçuk yeni öğretim yılında okulların, 6 Eylül 2021'da açılacağını ve yüz yüze eğitimin başlayacağını duyurdu.

Bakan Selçuk şunları söyledi:

"Bizim görevimiz okulları açık tutmak. Bilim insanları önümüze tablo koyar da derse ki, 'sayısal veriler endişe verici, öğretmenlerimiz ve çocuklarımızın sağlığı endişe altında' o zaman biz MEB olarak 'okullar kapatılsın' diye bir karar vermiyoruz.

Keşke kapatmasaydık ama bu siyasi karar olmanın ötesinde toplumumuzdaki yaşama biçimi, düğün, ziyaret, bayram, toplu taşıma araçları bütün buralarda her ülke insanının yaşama kültürü var.

Vaka sayılarına ilişkin gördüğümüz tablolar tıp insanların somut kanıtların ortaya koyduğu tablolar. Milli Eğitim Bakanlığı 'önce sağlık' der. Öyle bir risk olmasa ben okulu niye kapatayım?

Aşılamayla ilgili Allah'a şükür müthiş bir aşama kaydediyoruz, hızlı gidiyoruz. Yeni dalgalar, varyantlar ortaya çıkmazsa bu süreci çok rahat yönetiriz. Bilim insanları 'risk var' dediğinde 'hayır okulları açık tutmak istiyoruz, siyasal karar budur' deme hakkımız yok."

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER