banner79

Katar'dan UNRWA'ya desteğin kesilmesinin yol açacağı 'felaket' için uyarı

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na sağlanan fonların durdurulmasının yol açacağı "felaket" konusunda uyardı.

banner80
Katar'dan UNRWA'ya desteğin kesilmesinin yol açacağı 'felaket' için uyarı
banner81

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - Katar Dışişleri Bakanlığından, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in yaptığı görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.

Başbakan Al Sani, Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi, işgal altındaki Batı Şeria, ÜrdünSuriye ve Lübnan'da milyonlarca kişiye yardım etme noktasında üstlendiği önemli role dikkati çekti.

UNRWA'ya yönelik finansmanının durdurulmasının yol açacağı "felaket ve yansımaları" konusunda uyarıda bulunan Al Sani, "köklü değer ve geleneklere sahip BM kuruluşu UNRWA ile bazı çalışanlarını etkileyen ve hakkında soruşturma açılan iddialar arasında ayrım yapılması" çağrısında bulundu.

Al Sani ile Guterres, görüşmede, Katar ile BM arasındaki işbirliği ilişkileri ile başta Gazze Şeridi ile işgal altındaki Filistin toprakları olmak üzere Orta Doğu'daki son gelişmeleri ele aldı.

banner82

Katar Başbakanı ve BM Genel Sekreteri, İsrail'in zorla aç ve susuz bıraktığı "Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerine insani yardımların sürdürülebilir bir şekilde ulaştırılması yollarını" değerlendirdi.

YSM HABER MERKEZİ

banner83
banner84

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner85
SIRADAKİ HABER

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70