banner79

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Gazze'deki geçici ateşkes mümkün olduğunca uzun sürmeli

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlüğüne verilen geçici ateşkesin mümkün olduğunca uzun sürmesi gerektiğini belirtti.

banner80
Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Gazze'deki geçici ateşkes mümkün olduğunca uzun sürmeli
banner81

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Akdeniz için Birlik (AiB) 8. Bölgesel Forumu'na katılan Baerbock, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Hamas'ın elindeki tüm eserlerin serbest bırakılması ve Gazze'deki felaket durumunun dindirilmesi gerektiğini belirtti.

"İnsani araya 3 günden bu yana uyulmasının" önemli olduğunu vurgulayan Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, "Bunun esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'deki insanlara yardım ulaşması için mümkün olduğunca uzun sürmesi lazım. Merkezi soru şudur: Bu insani aradan ve esirlerin serbest bırakılmasından siyasi sürece köprü nasıl kurulabilir?" ifadelerini kullandı.

banner82

Baerbock, Filistinliler güvenlik içinde yaşadığında İsraillilerin de güvenlik içinde yaşayabileceğini kaydetti.

YSM HABER MERKEZİ

banner83
banner84

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner85
SIRADAKİ HABER

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70