banner79

Almanya Başbakanı Merz'den Netanyahu'ya Gazze'ye yardım ulaştırma çağrısı

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, işgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Gazze'de ivedilikle ateşkesin sağlanması için elinden gelen her şeyi yapması ve sivil halka acil insani yardımın hemen ulaştırılması çağrısında bulundu.

banner80
Almanya Başbakanı Merz'den Netanyahu'ya Gazze'ye yardım ulaştırma çağrısı
banner81

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - Alman Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius, yaptığı yazılı açıklamada, Şansölye Merz'in, Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Merz'in görüşmede Gazze'deki felaket insani durumdan büyük endişe duyduğunu dile getirdiği aktarılan açıklamada, "Merz, Başbakan Netanyahu'dan ivedilikle bir ateşkesin sağlanması için elinden gelen her şeyi yapmasını talep etti. Merz, Netanyahu'ya Gazze'de açlık çeken sivil halka acil olarak gerekli insani yardımın hemen ulaştırılması çağrısında bulundu." ifadeleri kullanıldı.

banner82

Açıklamada, bu yardımların sivil halka hızlı, güvenli ve gerekli ölçüde ulaştırılması ve İsrail hükümetinin açıkladığı tedbirlerin ardından hızla etkili adımların atılması gerektiği vurgulandı.

Alman hükümetinin gelişmeleri yakından izleyeceği, Fransa, İngiltere ve diğer Avrupalı ortaklarla ABD ve Arap ülkeleriyle istişare içinde gelecek günlerde durumun iyileştirilmesine nasıl katkı sağlayabileceğine karar vereceği ifade edildi.

Alman hükümetinin "7 Ekim 2023'te Hamas'ın Gazze'deki çatışmaları başlattığından kuşku duymadığı" savunulan açıklamada, Filistin Devletinin tanınmasının şu an için Berlin'in gündeminde olmadığı yinelendi.

Açıklamada, Alman hükümetinin Filistin Devletinin tanınmasını, iki devletli çözümün gerçekleştirilmesi yolunda atılacak son adımlardan biri görmeye devam ettiği bildirildi.

YSM HABER MERKEZİ

banner83
banner84

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner71

banner72

banner73

banner68

banner69

banner70