ABD İsrail’e destek amacıyla savaş gemileri ve uçakları gönderiyor

ABD Savunma Bakanı Austin, USS Gerald R. Ford Uçak Gemisi Taarruz Grubu'nun Doğu Akdeniz'e hareket emrini verdi.

ABD İsrail’e destek amacıyla savaş gemileri ve uçakları gönderiyor

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan yapılan açıklamada, İsrail ordusuna mühimmat da dahil olmak üzere ek malzeme ve kaynakların hızla sağlanacağı belirtildi.

Pentagon açıklamasında, İsrail’in ihtiyaçlarının karşılanması için yakın temasta kalacakları belirtildi ve “Malzeme desteğinin yanı sıra ortak kuvvet duruşumuzu güçlendirmek, İsrail ordusu ve halkına verdiğimiz desteğin altını çiziyor” ifadelerine yer verildi.

ABD, İsrail'e hangi gemileri gönderiyor?

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin de “Bölgedeki ABD Hava Kuvvetlerinin F-35, F-15, F-16 ve A-10 savaş uçağı filolarını artırmak için de adımlar attık. ABD, gerekirse bu caydırıcılık duruşunu daha da güçlendirmek için küresel olarak hazır kuvvetlerini bulunduruyor” dedi.

Taarruz grubunda USS Gerald Ford’a eşlik eden diğer gemiler şöyle sıralanıyor:

Ticonderoga sınıfı güdümlü füze kruvazörü:
USS Normandy (CG 60)

Arleigh-Burke sınıfı güdümlü füze destroyerleri:
-USS Thomas Hudner
-USS Ramage
-USS Carney

ABD'nin en yeni ve en gelişmiş uçak gemisi

Bakan Austin'in, Hamas'ın başlattığı saldırılarda İsrail'e yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz'e gönderme talimatı verdiği belirtilen açıklamada, USS Gerald R. Ford uçak gemisi ile ona eşlik edecek kruvazör ve saldırı gemilerinin Doğu Akdeniz’e doğru yönlendirildiği vurgulandı.

İyon Denizi'nde İtalya ile geçen hafta deniz tatbikatları yürüten USS Gerald R. Ford taarruz grubu, ABD’nin en yeni ve en gelişmiş uçak gemisi olarak biliniyor.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER