Erdoğan Biden'la görüştü! Erdoğan: Şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'nın Vilnius kentinde yapılan NATO Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile bir araya geldi.

Erdoğan Biden'la görüştü! Erdoğan: Şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz

İSTANBUL-BİNALİ AĞAÇ(YSM) - Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı salonunda şu sözleri sarf etti:

"Seçim sebebiyle ilettiğiniz tebrik mesajı sebebiyle teşekkür ediyorum. Stratejik mekanizma kapsamında sıranın devlet başkanları düzeyinde istişarelere geldiği kanaatindeyim. Bugün NATO marjında bu görüşmeyi ilk adım olarak görüyorum.

Bundan önceki buluşmalarımız adeta ısınma turları gibiydi. Ama şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz.

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç ile ilgili yürüttüğü diplomasi ve gösterdiği liderlik için teşekkür etti.

Erdoğan: Güvenlik alanındaki işbirliği imkanlarımızı ele aldık

Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi ve güvenlik alanındaki işbirliği imkanlarımızı ele aldık. Temaslarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

İletişim Başkanlığından görüşmeye ilişkin açıklama:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinde, Türkiye ve ABD arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler, güvenlik alanındaki işbirliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, Erdoğan'ın, Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Biden ile görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Görüşmede, Türkiye ve ABD arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler, güvenlik alanındaki işbirliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı." bilgisi verildi.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2023, 23:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER