BIST Başkanı Karadağ: Sermaye piyasalarına odaklanmak lazım

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, "Türkiye'nin finansal sistemini bankalar domine ediyor. Finansal sürdürülebilirlik için sermaye piyasalarına odaklanılmalı" dedi.

BIST Başkanı Karadağ: Sermaye piyasalarına odaklanmak lazım

İSTANBUL (YSM) - Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde düzenlenen "Yükselen Piyasa Ekonomilerinde Rating Uygulamaları: Çin Örneği Semineri"nde açıklamalarda bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının güvenilirliğini kaybettiğine dikkati çeken Karadağ, "Mevcut uygulamanın sürdürülebilir ve güvenilir olanını sunmakla beraber alternatiflerin üzerinde de yoğunlaşmamız lazım. Sürdürülebilir ve öngörülebilir bir finansal yapı için bu tabii ki elzem. Mutlaka yatırım yapmadan önce o finansal aracın, şirketin veya ülkenin kendi anladıkları dilden, kendi anladıkları finansal tablolar ile mutlaka risklerinin ölçülmesini, değerlendirilmesini istiyorlar." diye konuştu.

Karadağ, Türkiye'nin finansal sistemini bankaların domine ettiğini, finansal sürdürülebilirlik için sermaye piyasalarına odaklanılması gerektiğini vurguladı.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER