Turkcell yemek kartı işine girecek

Turkcell, bağlı olduğu ortaklığı Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. yani TÖHAŞ’ın kamu veya özel şirketlerle eşit paya sahip olma şartı ile ortak bir yemek kartı şirketi kurmak için karar aldı. Bir vakıf da kurulması gündemde. Kurulacak vakfın adı da Turkcell vakfı olacak.

Turkcell yemek kartı işine girecek

İSTANBUL (YSM) - Turkcell, bağlı olduğu ortaklığı Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. yani TÖHAŞ’ın kamu veya özel şirketlerle eşit paya sahip olma şartı ile ortak bir yemek kartı şirketi kurmak için karar aldı.

Bugün yapılan Turkcell Yönetim Kurulu toplantısında ayrıca TÖHAŞ veya başka bir Turkcell Grup şirketinin ortak bir ödeme şirketinin kuruluşuna iştirak etmek için de düğmeye basıldı.

Turkcell Vakfı kuruluyor

Bir vakıf da kurulması gündemde. Kurulacak vakfın adı da Turkcell vakfı olacak.

Turkcell’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada alınan kararlar şu şekilde duyuruldu:

“Şirketimiz Yönetim Kurulu; Şirketimiz bağlı ortaklığı Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.'nin ("TÖHAŞ"), ve/veya başka bir Turkcell Grup şirketinin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan alınacak faaliyet izni kapsamında, sistem işletmeciliği ve 6493 sayılı Kanun'un izin verdiği diğer faaliyetleri yürütebilmek amacıyla özel ve kamu şirketleri ile birlikte kurulması planlanan ortak ödeme şirketine kurucu olarak iştirak etmesine,
Şirketimiz bağlı ortaklığı TÖHAŞ'ın ve/veya başka bir Turkcell Grup şirketinin, kamu ve/veya özel şirketler ile birlikte eşit paya sahip olması şartı ile ortak bir yemek kartı şirketi kurmasına,
Şirketimiz ve bağlı ortaklıklarının, sosyal sorumluluk faaliyetlerinin daha kapsamlı ve nitelikli olarak yürütülmesi ve idareler tarafından yürütülen kamu hizmetleri yükünün bu yolla azaltmasına katkı sunulması amacıyla "Turkcell Vakfı" adı altında vakıf kurulmasına karar verilmiştir.”

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER