İstanbulkart'a pet şişe ile yükleme yapılabilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pet şişelerin sokağa atılarak doğaya zarar vermesinini önlemek için yeni bir uygulama başlatıyor. Uygulama ile Pet şişeyi otomata atan İstanbulkarta dolum yapabilecek.

İstanbulkart'a pet şişe ile yükleme yapılabilecek

İSTANBUL - MÜBERRA SARI (YSM) -İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pet şişelerin sokağa atılmasını önlemek için çevreci bir hizmeti devreye sokmaya hazırlanıyor.

Belediyenin iştiraklerinden olan İSBAK tarafından yapılan otomatlara pet şişe atanlar karşılığında İstanbulkart'a yükleme yapabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Atık Yönetimi Müdürlüğümüz ile iştirakimiz İSBAK tarafından projelendirilen Akıllı Konteyner sayesinde; pet şişeler ile hem İstanbulkart'a yükleme yapılacak hem de çevreye katkı sağlanacak. "Akıllı Şehir Çözümleri Üretimi" ve "Katı Atık Yönetiminde" öncü olmaya devam ediyoruz." denildi.

İstanbul'da günlük yaklaşık 17 bin ton evsel atık ortaya çıkıyor. Bu atıklardan 6 bin tonu Büyükşehir Belediyesi'ne ait çöp toplama ve geri dönüşüm merkezlerinde işlenerek ekonomiye tekrar kazandırılıyor.

YELLOW STAR HAYAT 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER