Fortune 100 şirketlerinin 72’si blockchain'i araştırıyor

The Block’un yayımladığı rapora göre Fortune 100 listesindeki 72 şirket halihazırda blockchain teknolojisini uyguluyor ya da araştırmalarına devam ediyor.

Fortune 100 şirketlerinin 72’si blockchain'i araştırıyor

İSTANBUL- GÖKHAN YILDIZ (YSM) - Blockchain Türkiye Platformu'nda yer alan habere göre, 2017’deki kripto para çılgınlığı sonrası ABD’deki birçok şirket blockchain sistemlerini araştırmaya karar verdi. Haberde, IBM'in, blockchain teknolojisinin tüm endüstrileri, hatta dünyayı değiştirme potansiyeline sahip olduğuna yönelik açıklamalarına da yer verildi.

The Block'un raporuna göre, blockchain ürünlerini araştıran 72 şirketin yüzde 42’si henüz teknolojiyi keşfetme aşamasını geçmemiş. Raporda, teknolojiyi keşfetme aşaması, firmaların blockchain projelerini patentlemesi ve blockhain konsorsiyumlarına katılma çalabaları olarak tanımlanıyor. Kalan yüzde 58’lik kesim ise halihazırda bir pilot çalışmasının içinde yer alan ya da blockchain uygulaması bulunan firmaları temsil ediyor.

Fortune 100 şirketleri arasında blockchain teknolojisini en çok kullanan sektörler sırasıyla finansal hizmetler, sağlık hizmetleri, enerji ve teknoloji oldu. Rapora göre en popüler blockchain ağı ise Hyperledger Fabric. Hyperledger’ın bu egemenliği ise Hyperledger Fabric üzerine inşa edilmiş IBM Blockchain’e dayandırılıyor. Walmart’ın ve diğer birçok şirketin tedarik zinciri takibine yönelik pilot çalışmaları buna bir örnek olarak gösterilebilir. Hyperledger’ı ise Ethereum ve Corda takip ediyor.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2021, 22:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER