Çipte şimdi de Xi’an krizi

ABD’li çip üreticisi Micron Teknoloji, Çin’in Xi’an şehrinde devreye alınan virüs kısıtlamalarının Xi’an’da bulunan tesisteki bilgisayar belleği üretimine darbe vuracağını belirtti.

Çipte şimdi de Xi’an krizi

İSTANBUL-TANER TİLAV(YSM) - Çin’in Xi’an şehrinde sert virüs kısıtlamalarının devreye alınması Micron’un üretimini de olumsuz etkiliyor.

Bloomberg HT’de yer alan habere göre şirket, müşteri talebini büyük oranda karşılayabileceğini ancak yeni üretimlerde gecikmeler yaşanabileceğini açıkladı. Konuya ilişkin olarak “durumdan en az biçimde etkilenmek ve faaliyetlerimizi güvenli şekilde sürdürmek için yerel hükümet yetkilileriyle çalışıyoruz“ açıklaması yapıldı.

Ayrıca virüsün yayılımını en aza indirmek amacıyla tesisteki iş gücünü azaltmak gibi bir takım önlemler alındığı da ifade edildi.

Micron’un yaşadığı sıkıntının benzerini Güney Koreli rakibi Samsung Electronics de yaşamış, şehirdeki üretimin olumsuz etkileneceğini duyurmuştu.

İki şirket de akıllı telefondan bilgisayara kadar birçok üründe kullanılan çip üretimi yapan en büyük şirketler arasında.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2021, 22:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER