MediaMarkt, en az 20 mağaza açacak

MediaMarkt, yıl içinde 95 milyon lira yatırımla 20'den fazla mağaza açmayı hedefliyor. Bu rakamla Türkiye, MediaMarkt Grubu'nun faaliyet gösterdiği diğer ülkelerden daha fazla yatırım alıyor.

MediaMarkt, en az 20 mağaza açacak

İSTANBUL (YSM) - Elektronik perakendecisi MediaMarkt Türkiye'nin İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, Türkiye'nin MediaMarkt'ın en öncelikli ve en hızlı büyüyen pazarlarından biri olduğunu belirterek, bu doğrultuda 2018'de yaklaşık 95 milyon lira yatırımla 20'nin üzerinde yeni mağaza açacaklarını söyledi.

Gökyıldırım, 2017'de toplam satışlarda yakaladıkları yüzde 30'luk artışla pazarın iki katından fazla büyüdüklerini, bu büyüme oranlarını sürdürmeyi amaçladıklarını belirtti.

MediaMarkt'ın yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Gökyıldırım, Türkiye'nin Almanya ve İspanya ile birlikte MediaMarkt'ın satış büyümesine öncülük eden üç ülkeden biri olduğunu belirterek, "Türkiye 2020'de bizim grubumuz için Avrupa'nın en büyük pazarlarından biri olacak. Grubumuz Türkiye'ye çok önem veriyor. Türkiye 20'nin üzerinde mağaza yatırımı ile MediaMarkt'ın diğer faaliyet gösterdiği ülkelerle mukayese ettiğimizde çok daha fazla yatırım payı alıyor ve buradaki faaliyetlerini büyütmek için uğraşıyor" diye konuştu.

Gökyıldırım'ın verdiği bilgiye göre; 15 ülkede faaliyet gösteren MediaMarkt, 22 milyar euro ciro ile Avrupa'nın bir numaralı elektronik perakendecisi konumunda bulunuyor.

"Pazarın iki katından fazla büyüdük"

Türkiye elektronik perakendesi pazarı ise 2017 sonu itibarıyla yüzde 14 büyüyerek 54 milyar lira seviyesinde bulunuyor. Gökyıldırım, MediaMarkt'ın pazar payı ve cirosuna ilişkin bir bilgi paylaşmadı ancak 2020 hedeflerinin pazar liderliği olduğunu söyledi.

Gökyıldırım, "2017 senesinde pazarın iki katından fazla büyüdük. Bu büyümeyi de sadece yeni mağazalar açarak yapmadık. Mevcut mağazalarımızı da büyüterek pazarın iki katı büyüme sağlamış olduk...Geçtiğimiz 30 ay boyunca sürekli olarak pazarın iki katı büyüdük" dedi.

MediaMarkt'ın 2017'de benzer mağaza satışlarında (like for like) yüzde 26 büyüme elde ettiğini, toplam satışlarda ise yüzde 30 büyüme yakaladıklarını belirten Gökyıldırım, 2018'de de bu büyüme oranlarını sürdürmek istediklerini kaydetti.

"Satış alanı büyüklüğünde lideriz"

Önümüzdeki hafta açılacak mağazalarla birlikte MediaMarkt'ın Türkiye'deki mağaza sayısının 62'ye ulaşacağını belirten Gökyıldırım, "150 bin metrekare satış alanı ile şu anda Türkiye'nin metrekarede lider elektronik perakendecisi olduk" diye konuştu.

Gökyıldırım'ın verdiği bilgiye göre, bu yıl yaklaşık 95 milyon lira yatırım ve 20'nin üzerinde yeni mağaza hedefleyen MediaMarkt 2017'de 12 mağaza açılışı gerçekleştirmişti.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER