BMC'den Katar ordusuna 85 yeni zırhlı araç

Türkiye'nin önde gelen zırhlı araç üreticilerinden BMC, Katar ordusunun ihtiyaçları için 50 Kirpi, 35 de Amazon aracı ihraç edecek.

BMC'den Katar ordusuna 85 yeni zırhlı araç

KATAR (YSM) - BMC, Katar'daki Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'nda (DIMDEX 2018) yeni ihracat sözleşmesine imza attı. İmzalanan sözleşme kapsamında Katar ordusunun ihtiyaçları için 50 Kirpi, 35 Amazon aracı üretilecek.

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, BMC'nin, Katar ve Türkiye gibi iki kardeş ülkenin savunma sanayisinde sırt sırta verdiği ortak bir şirket olduğunu söyledi.

Katarlı ortakları Barzan Holding ile 4 yıldır birlikte çalıştıklarını anlatan Sancak, ürünleri birlikte geliştirerek ürettiklerini bildirdi.

Katar ordusunun artan ihtiyaçları için sözleşme kapsamında 50 Kirpi, 35 Amazon araç teslim edeceklerine işaret eden Sancak, "Türkiye için ihracat önemli. Araçlarımızı daha önce de Türkmenistan ve Tunus ordusuna satmıştık. Çeşitli dünya ordularından çok talep var ama artan ihtiyaçlarından dolayı 2018'in bütün üretimini Türk Silahlı Kuvvetleri kapatmış durumda. Hatta yetiştiremiyoruz, çok talep var. 2019'da planladığımız şey, neredeyse üretimin yüzde 40'ını ihraç etmek." dedi.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER