Memurun maaş zammı belli oldu

Memur ve memur emeklilerine 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

Memurun maaş zammı belli oldu

ANKARA-MERİH AKIL(YSM) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur sendikaları ile yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde varılan uzlaşmanın sonuçlarını açıkladı. Buna göre memur maaşları 2022’nin ilk yarısında yüzde 5 artı enflasyon farkı, ikinci yarısında yüzde 7 artı enflasyon farkı kadar artırılacak. Memur sendikaları 2022 için yüzde 21, 2023 için yüzde 17 artış bekliyordu.

Hükümet ilk önerisinde ikinci yarı için yüzde 6 artış öngörmüştü. Bakan Vedat Bilgin, verilen artış oranının toplu sözleşme tarihinin en yüksek artışı olduğuna dikkat çekti.

Toplu sözleşme görüşmelerini ardından Memur Sen Başkanı Ali Yalçın ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022-2023 dönemine ilişkin memur maaş zam oranlarını açıkladılar.

Bakan Bilgin, 2022’nin ilk yarısı için yüzde 5 olarak daha önce yaptıkları teklifi değiştirmediklerini, ikinci yarı için ise yüzde 6 olan teklifi yüzde 7’ye çıkardıklarını ve yanı sıra enflasyon farkı verileceğini bildirdi. Vedat Bilgin, 2023 yılında ise ilk yarısında yüzde 8, ikinci yarısında yüzde 6 artı enflasyon farkı konusunda uzlaşmaya vardıklarını aktırdı.

Sendikanın, 600 liralık seyannen zam teklifinin bu koşullarda karşılanamadığını söyleyen Bilgin, buna karşılık hâlen 135 lira olan toplu sözleşme ikramiyesinin ise 400 liraya yükseltildiğini söyledi.

Bakan Bilgin, 3600 Ek Gösterge meselesinin de bu sözleşme döneminde tamamlanacağını ifade etti.

Memur sendikaları toplu sözleşme görüşmeleri sırasında, taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulunmuştu.

Bakan Vedat Bilgin, zam oranlarını duyurmadan yaptığı açıklamada ise Türkiye ve dünyanın çok zor günlerden geçtiğini belirtirken, toplu sözleşmenin pandemi, sel ve yangın felaketleri yaşanan bir ortamda görüşüldüğüne dikkat çekti.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2021, 23:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER