'Türkiye ne zaman yükselişe geçmişse önüne hep tuzaklar döşenmiştir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ne zaman yükselişe geçmişse, ne zaman kendine büyük hedefler belirleyip oraya doğru yürümeye başlamışsa önüne hep tuzaklar döşenmiştir. Kimileri bilerek, kimileri bilmeyerek bu oyunda figüranlık yapmıştır." dedi.

'Türkiye ne zaman yükselişe geçmişse önüne hep tuzaklar döşenmiştir'

SAMSUN (AA) (YSM) - Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Samsun Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, konuşmasının başında salonda açılan dev pankartı okuyarak, "Kurtuluşa atılan adım, kurtuluştan şahlanışa 100 yıl. Kolay değil, unutmadık, inşallah unutmayacağız. Trafik kazasında ölen Samsunsporlu 5 kardeşimizi de unutmayacağız." dedi.

Bugün Samsun'un belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını hatırlatan Erdoğan, "Bu salonda Samsun'u bizlere vatan kılan fethin serdarı Melik Danişmend Gazi'nin emanetine sahip çıkan bir kadro görüyorum. İstiklal Harbimizin ilk adımını coşkuyla karşılayan Kuvayımilliye ruhunu görüyorum. 15 Temmuz'da sokakları darbecilere dar eden kahramanların cesaretini görüyorum. Bu salonda üstte gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, istikrarımızı korumaya ant içmiş Cumhur İttifakı'nın dirayetini görüyorum." şeklinde konuştu.

Bir Samsun türküsündeki, "Kara kara kazanlar, kara yazı yazanlar, cennet yüzü görmesin aramızı bozanlar" sözlerini aktaran Erdoğan, "Biz de 'Aramızı bozanlar cennet yüzü görmesin' diyoruz." ifadesini kullandı.

"Samsun'un tercihini hizmet siyasetinden yana kullanacağına inanıyorum"
Samsun'un bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inancını dile getiren Erdoğan, "AK Parti kadroları bu seçimlerde Samsun'da daha çok koşturacak, daha çok çalışacak, daha çok insana ulaşacak ve inşallah bir kez daha partimizin bayrağını zirvede dalgalandıracaktır." diye konuştu.

Samsunlu şair Cemal Safi'nin "Gelin Birlik Olalım" şiirinden, "Gelin birlik olalım yarın çok geç olmadan/Gelin dirlik bulalım vazgeçin öç almadan/Nefreti yok edelim gel sen de katıl bize/İntikam eşkıyası sevgiyle gelir dize/Düşman sevindirmenin ne alemi var şimdi?/Milletçe kenetlenip sarılmamız kar şimdi/Başka ulus var mı böyle temiz, böyle saf?/İnsaf edelim dostlar, insaf edelim, insaf!" dizelerini okuyan Erdoğan, şunları söyledi:

"Hem millet hem de AK Parti'liler olarak birlik ve beraberlik içinde düşmanı sevindirmeyelim. İnsaf ederek, aydınlık geleceğimizi hep beraber inşa edeceğiz. Kişisel hesaplarını, şehrinin, partisinin, ülkesinin üzerinde tutan kişi, bilin ki davasının değil, enaniyetinin emrindedir. Biz yolumuza, şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan bu salondaki gibi dava erleriyle devam edeceğiz. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini inşallah hep birlikte yüceltecek, hep birlikte zafere taşıyacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Samsun, 31 Mart'ta belediyelerde bu AK kadroya rekor bir oyla destek veriyor muyuz? Samsun, 31 Mart'ta sandıkları patlatıyor muyuz? Samsun, gönül belediyeciliğinin zaferi için 31 Mart'a kadar gece gündüz çalışıyor muyuz?" sorularına salondakilerin hep bir ağızdan verdiği "Evet" yanıtının ardından "Maşallah, işte benim görmek istediğim Samsun budur." dedi.

Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl dönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, Bu yıl 19 Mayıs'ı daha farklı bir heyecan ve anlamla kutlayacaklarını dile getirdi. Gelecek yıl da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının, 2023'ün de Cumhuriyetin ilanının 100'üncü yıl dönümü olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Maziden atiye kurduğumuz köprünün önemli dönüm noktaları olan bu tarihleri hem bir hatırlatma, muhasebe hem de hedeflerimize olan bağlılığımızın birer timsali olarak görüyorum. 19 Mayıs'tan başlayarak, bir asırlık tüm kutlamaları gelecek nesillere bu vatanın hangi fedakarlıklarla kurulduğunu gösterecek şekilde gerçekleştireceğiz. Samsun bu kutlu mücadelenin sadece ilk adımının atıldığı değil, aynı zamanda ruhunun da şekillendiği yerdir. Bazıları için Samsun'da atılan ilk adım da Ankara'da faaliyete geçen Meclis de Cumhuriyetimizin kuruluşu da demokrasiye geçişimiz de sadece slogandan sadece istismardan ibarettir. Biz ise bunların her birini milletimizin kadim yolculuğunun yakın dönemdeki işaret taşları, yön levhaları olarak görüyoruz."

"Her yerde ata mirasına dört elle sarılıyoruz"
Meseleye böyle baktıkları için de bu tarihlerin her birinin önemini, değerini, misyonunu ve anlamını çok iyi bildiklerine işaret eden Erdoğan, "İşte bu anlayışla 2019'dan 2023'e kadar Milli Mücadele ve yeni devletimizin kuruluş dönemini kesintisiz bir kutlama programıyla değerlendirmeyi planlıyoruz. 16 Mayıs'ta başlayıp 29 Ekim 2023 yılına kadar devam edecek bu süreçte hem Milli Mücadele'nin kendisini hem gerisindeki o muhteşem arka planı, milletimizle birlikte ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanlığı olarak orada bir makam yapıyoruz"
Sultan Alpaslan'ın Malazgirt'e gitmeden önce Ahlat'ta çadırda sabahladığını hatırlatan Erdoğan şöyle devam etti:

"Şimdi biz de Ahlat'ta, orada gecelemek için Cumhurbaşkanlığı olarak bir makam yapıyoruz ve orada geceleyeceğiz, dualarımızı yapacağız oradan yola çıkıp, Malazgirt'e gideceğiz. Ayrıca İznik'te kurulup, Konya'da yükselen Anadolu Selçuklu'yu, bunun için Söğüt'ten yükselip 4 kıta 7 iklimi kuşatan Osmanlı'yı, İstanbul'un fethini Akdeniz'den Karadeniz'e, gönül sınırlarımız içindeki tüm coğrafyaları kalbimize kazıyoruz. Bunun için tam da bizi gömdüklerini sandıkları bir dönemde kazandığımız o muhteşem Çanakkale Zaferi'ni, Kutül Amare Zaferi'ni, Samsun'dan başlayıp İzmir'e kadar süren o büyük mücadeleyi, hafızamızda hep canlı tutuyoruz."

"'Millet Kıraathanesi' diyorum, bu CHP zihniyeti 'kumarhane' anlıyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'a her alanda yapacakları yatırımlarla şehri misyonuna uygun bir konuma çıkarmaları gerektiğine işaret ederek, Samsun'u 100'üncü yıla uygun projelerle donatacaklarını, bunun hazırlıkları içerisinde olduklarını vurguladı.

Gençlerin de millet kıraathanelerinde hem kitap okuyup, satranç oynayıp hem de düşünce ve zihinsel inkılap yapacaklarını belirten Erdoğan, "Ama ben 'Millet Kıraathanesi' diyorum, bu CHP zihniyeti 'kumarhane' anlıyor. Niye? Biraz yakıştırma şık değil ama dervişin zikri fikri meselesi var ya bunlarınki de ona benziyor. Bunların tabii dervişlikle alakası yok, o ayrı mesele." ifadelerini kullandı.

"28,5 katrilyon Samsun'a yatırım yaptık"
Erdoğan Samsun'u ticareti, tarımı ve sanayisiyle ekonomide de lokomotif şehirlerden biri haline getireceklerini belirterek şu bilgileri verdi:

"Bundan bir asır önce Samsun'a atılan o ilk adımla başlayan yolculuk, demokraside ve ekonomide sürekli yükselttiğimiz çıtalarla asla bitmeyecek bir büyük mücadelenin sembolüdür. İşte bu anlayışla Samsun'u yatırımlarla projelerle hizmetlerle donatmak için 16 yıldır gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Samsun'a bu dönemde ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 28,5 katrilyon Samsun'a yatırım yaptık. Tarihte böyle bir şey Samsun'la ilgili yok bunu biz yaptık."

Yüksek öğrenim öğrencileri için 8 bin 865 kişi kapasiteli yurt planlarını hizmete aldıklarını belirten Erdoğan, bu yıl içerisinde Çarşamba, Kavak ve Alaçam ilçelerimizde toplamda bin kişi kapasiteli yüksek öğretim yurtları açacaklarını, birkaç yıla kadar Samsun, Tekkeköy ve Terme'de toplamda 4 bin 550 kapasiteli yeni yurtlar açacakları bilgisini verdi.

Erdoğan, ayrıca kent merkezinde 35 bin, Bafra ilçesinde 5 bin seyirci kapasiteli iki stadyum ile spor salonları, yüzme havuzları, atletizm pistleri, futbol sahaları, buz pateni salonu, kayak eğitim merkezi, tenis kortları ve gençlik merkezleri gibi 99 spor tesisi inşa ettiklerini de hatırlattı.

"Yine önümüze tuzaklar konuyor"
Türkiye'nin, 16 yıldır yükseliş dönemini yaşadığını ve yolunu aydınlık istikamette sürdürdüğünü vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama yine önümüze tuzaklar konuyor. Son 5-6 yılda yaşadığımız hadiseleri şöyle bir gözünüzün önünden geçirin. Hangisi bu ülkenin ve milletin menfaatini düşünen zihinlerin işi olabilir? Gezi olaylarıyla bu ülke çevreci mi yapılmak isteniyordu, asla. 17/25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimiyle hukukumuz mu tahkim edilmek isteniyordu, asla. PKK'nın ve FETÖ'nün saldırılarına verilen destekle Türkiye'nin demokrasisi mi güçlendirilmeye çalışılıyordu, asla. Çukur eylemleriyle birliğimize, beraberliğimize mi destek veriliyordu, asla. Kesinlikle hayır."

"Teröristlerin yanında yer alanlar geleceğimizi mi düşünüyordu, asla"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır ötesinden Türkiye'ye yöneltilen tehditler karşısında ülkesinin değil teröristlerin yanında yer alanların, ülkenin geleceğini asla düşünmediğinin altını çizerek, "İşte Bay Kemal... Avrupa'ya gidiyor, Almanya'da kimlerle yan yana resim çektiriyor. Avrupa Parlamentosu'nda YPG paçavrasıyla resim çektirenlerle yan yana o da poz veriyor. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Bunlar bu." diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz darbe girişimiyle istiklalimiz ve istikbalimiz mi teminat altına alınacaktı, asla. Avrupa başta olmak üzere ülkemizi dışarıdan yıpratmaya çalışanların değirmenlerine su taşıyanlar milletimizin refahını mı yükseltmenin peşindeler, asla. Yeni yönetim sistemimizi yerden yere vuranlar ellerine fırsat geçse eski sisteme mi dönecekler, kesinlikle hayır. Tüm bu gayretlerin amacı Türkiye'nin önünü keserek yeniden türbülansa girmesini, patinaj yapmasını sağlamaktır. Bu işin başını çeken CHP'nin, kimlerle birlikte hareket ettiğine baktığınızda amacı zaten açıkça görürsünüz."

"Belediyecilik AK Parti'nin işidir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Çünkü AK Parti, belediyelerdeki hizmetleriyle rüşdünü ispatlamış bir kadro tarafından kurulmuş ve yönetilmiştir. Bugün ülkemizin dört bir yanına gidin belediye yönetimleri arasındaki farkı gayet rahat görürsünüz. İstisnalar elbette vardır ancak genel kaide belediyeciliğin AK Parti'nin işi olduğudur." ifadesini kullandı.

Kendisini dinlemeye gelen vatandaşlardan 31 Mart'ta AK Parti belediyeciliğine "devam" deme, gönül belediyeciliğiyle hizmette yeni bir çığır açma, sinsi hesaplar peşinde olanları bir kez daha hüsrana uğratma sözünü alan Erdoğan, salondaki vatandaşlarla "Rabia" işaretini yaparak konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Samsun'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı
Mustafa Demir'i daha önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda partisinin 17 ilçe belediye başkan adayını duyurdu.

AK Parti, Samsun'da 19 Mayıs, Bafra, İlkadım, Kavak, Salıpazarı, Tekkeköy, Vezirköprü ve Yakakent olmak üzere 8 ilçede mevcut belediye başkanlarını yeniden aday olarak gösterdi.

AK Parti, Çarşamba, Terme ve Havza'da ilçe başkanlarını, Atakum'da ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'i aday olarak çıkardı.

AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında Asarcık ve Alaçam ilçelerinde aday göstermeyerek MHP'nin adaylarını destekleyecek.

Asarcık'ta Şerif Kılağuz, Alaçam'da ise İlyas Acar, Cumhur İttifakı'nın adayı oldu.

AK Parti'nin Samsun'daki ilçe belediye başkan adayları şöyle:

19 Mayıs: Osman Topaloğlu

Atakum: Zihni Şahin

Ayvacık: Halil Kalaycı

Bafra: Hamit Kılıç

Canik: İbrahim Sandıkçı

Çarşamba: Halit Doğan

Havza: Sebahattin Özdemir

İlkadım: Erdoğan Tok

Kavak: İbrahim Sarıcaoğlu

Ladik: Nurhan Yapıcı

Salıpazarı: Halil Akgün

Tekkeköy: Hasan Togar

Vezirköprü: İbrahim Sadık Edis

Yakakent: Hüseyin Kıyma

Terme: Ali Kılıç

Toplantıda, MHP'den açıklanan belediye başkan adaylarının isimleri de şöyle:

Alaçam: İlyas Acar

Asarcık: Şerif Kılağuz

Muhabir: Ferdi Türkten, Yıldız Nevin Gündoğmuş, İlyas Gün, Burcu Çalık

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2019, 22:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER