Wall Street'in tatilden kötü dönmesi bekleniyor

ABD piyasalarında tatil sona ererken; analistler, Trump'ın Fed'e yönelik eleştirileri ve Hazine Bakanı Mnuchin'in banka yöneticileri ile likidite yeterliliğini görüşmesinin piyasalara olumsuz etkisinin devam edebileceğini kaydetti.

Wall Street'in tatilden kötü dönmesi bekleniyor

İSTANBUL (YSM) - Avrupa borsalarının tamamında Noel tatili bugün de devam ederken, ABD piyasaları işleme açılacak. Pazartesi yarım gün işleme açık kalan ABD borsalarındaki satış ağırlıklı seyir, dün Asya ve yurt içi piyasaları olumsuz etkilemişti.

Asya tarafında dün yüzde 5,01 gerileyen Nikkei 225 endeksi, bugün Nisan 2017'den bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından gelen tepki alımlarıyla yükselişe geçerek günü yüzde 0,89 artışla 19.327 puandan tamamladı. Çin'de Şanghay bileşik endeksi ise kapanışa yakın yüzde 0,4 değer kaybetti. Yurt içinde ise azalan risk iştahının etkisi ve düşük işlem hacmiyle yüzde 0,76 değer kaybeden BIST 100 endeksi, dün günü 90.830 puandan tamamladı.

ABD piyasalarında tatil sona ererken; analistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Merkez Bankası'na yönelik eleştirileri ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in hafta sonu bankaların yöneticilerini arayarak likidite yeterliliği ile ilgili görüşmesinin piyasalara olumsuz etkisinin bugün de devam edebileceğini kaydetti.

Noel tatili öncesi tarihinin en kötü aralık ayı performansına işaret eden pay piyasalarında tepki alımlarının zayıf kaldığını ifade eden analistler, Noel tatilini yılbaşı tatili ile birleştiren yatırımcılar nedeniyle düşük işlem hacimli seyrin hafta sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER