Fiyat etiketinde yeni dönem: 1 Mart’ta başlıyor

Fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Değişiklikler 1 Mart’tan itibaren geçerli olacak. Düzenlemeye göre indirimli satışa konu edilen mal ve hizmetin indirimli satış fiyatı, indirimden önceki fiyatı, tarife ve fiyat listeleri ile etiketlerinde gösterilecek.

Fiyat etiketinde yeni dönem: 1 Mart’ta başlıyor

ANKARA-MERİHAKIL (YSM) - Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karar ile etiket üzerinde belirtilmesi gereken özelliklerde değişiklik yapıldı. Buna göre, indirimli ürünlerde, indirimli satış fiyatı, indirimden önceki fiyatı, tarife ve fiyat listeleri etiketlerde gösterilmek zorunda.

İndirimli ürünün satış fiyatının tespitinde, indirimin uygulandığı tarihten önceki otuz gün içinde uygulanan en düşük fiyat esas alınacak. İndirime ilişkin konularda ispat külfeti satıcı veya sağlayıcıya ait olacak.

Fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede de yeni kararlar alındı. Fahiş fiyat artışı yapanlara 10 bin lira ile 100 bin lira arasında para cezası uygulanacak. Stokçuluk yaptığı tespit edilenlere ise 100 bin lira ile 2 milyon lira arasında para cezası verilecek.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2022, 21:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER