Honda, İngiltere ve Türkiye'deki Civic sedan üretimini 2021’de sonlandıracak

Honda, yeniden yapılanma kapsamında Birleşik Krallık ve Türkiye’deki Civic sedan modelinin 2021 yılında bitireceğini duyurdu. Honda Motor Avrupa Bölgesel Operasyonlar Genel Müdürü ve Honda Motor Avrupa Başkanı Katsushi Inoue: “Sektörümüzü etkileyen benzersiz değişikliklerin ışığında, elektrifikasyon stratejimizi hızlandırmamız ve küresel operasyonlarımızı buna göre yapılandırmamız hayati önem taşıyor.”

Honda, İngiltere ve Türkiye'deki Civic sedan üretimini 2021’de sonlandıracak

İSTANBUL (AA) (YSM) - Japon otomobil üreticisi Honda, elektrikli araç stratejisinin hızlandırılmasını içeren yeniden yapılanma kapsamında Birleşik Krallık ve Türkiye’deki Civic sedan üretiminin 2021’de sona erdireceğini bildirdi.

Honda’dan yapılan yazılı açıklamada, küresel üretim ağının yeniden yapılandıracağı aktarıldı.

Bu yeniden yapılanmanın, Honda’nın küresel otomotiv endüstrisindeki benzersiz değişikliklere cevaben elektrikli otomobillere olan bağlılığını artırması nedeniyle ortaya çıktığını belirtilen açıklamada, “Honda UK Manufacturing Ltd., mevcut modelin üretim sürecinin sonunda, 2021'de Birleşik Krallık’taki Swindon araç üretim tesisini kapatma önerisi konusunda çalışanlarını bilgilendirdi. Fabrika şu anda yılda 150 bin otomobil üretiyor ve yaklaşık 3 bin 500 kişiyi istihdam ediyor. “ denildi.

Açıklamada, küresel yapılanma Honda’nın Türkiye'deki otomobil operasyonlarını da içereceği aktarılarak, “Honda Türkiye A.Ş., şu anda yılda 38 bin adet araç üretiyor. Şirket 2021 yılında Türkiye'deki mevcut Civic sedan modelini üretmeyi durduracak, ancak ticari faaliyetlerini devam ettirmesi planlanıyor. Honda Türkiye AŞ, Türk paydaşlarla yapıcı diyaloglar sürdürmeye devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Honda Motor Avrupa Bölgesel Operasyonlar Genel Müdürü ve Honda Motor Avrupa Başkanı Katsushi Inoue, "Sektörümüzü etkileyen benzersiz değişikliklerin ışığında, elektrifikasyon stratejimizi hızlandırmamız ve küresel operasyonlarımızı buna göre yapılandırmamız hayati önem taşıyor. Sonuç olarak, üretim ağımızı geleceğe nasıl hazırlayabileceğimize dair iş gücümüze danışmak için bu zor kararı almak zorunda kaldık. Bu karar kolaylıkla alınmadı ve bugünkü duyurunun insanlarımızı tedirgin edeceğinden dolayı üzgünüz." değerlendirmesinde bulundu.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2019, 14:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER