Gümrükteki otomobiller gaza bastı!

Kurdaki artış, otomotivde ithal markaları harekete geçirdi. Birçok marka kurdaki artışın süreceği endişesi ile gümrüklerde bekleyen araçları çekti. Bazı markalarda gümrükten çekilen araç sayısı bini aştı.

Gümrükteki otomobiller gaza bastı!

İSTANBUL-ADEM BOZKURT(YSM) - Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın geçen hafta görevden alınmasının ardından sert yükseliş gösteren döviz kuru, otomotivde ithal markaları harekete geçirdi. Dün sabah saatlerinde birçok marka kurdaki artışın süreceği endişesi ile gümrüklerde bekleyen araçları çekti. Bazı markalarda gümrükten çekilen araç sayısı bini aştı. 

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Nissan, Peugeot ve Skoda dün gümrükten en fazla sayıda araç çeken markalar oldu. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, kur artışının otomobil fiyatlarına hemen yansıdığını ve satışları olumsuz etkilediğini hatırlatarak, “Özellikle sabah saatlerinde kurdaki artışla sektörde gümrüklerden araç çekildi. Ancak akşama doğru panik azaldı. Kurdaki artışın bu hızda devam etmeyeceğini umuyoruz” dedi. 

Otomobil fiyatları artacak

Sektör temsilcileri, kur artışının ilk etapta sıfır, ardından ikinci el otomobil fiyatlarını yukarı çekeceğini belirtti. Kur artışının düşük ÖTV matrahına giren araç sayısını da azaltacağını belirten yetkililer, bu durumun son dönemde rekor seviyelerde olan otomobil satışlarını da frenleyeceğini söylüyor.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER