3M'den 'devrim' niteliğinde bir yenilik

‘3M Bilimi. Hayatın Her Anında.’ yaklaşımıyla faaliyetlerini sürdüren 3M, daha kısa sürede işlem yaparak, istenen sonuca zamandan ve iş gücünden tasarruf edilerek ulaşılmasını sağlayan Silver aşındırıcıları piyasaya sundu.

3M'den 'devrim' niteliğinde bir yenilik

İSTANBUL - SERDAR TEKİN (YSM) - Aşındırıcı ürünlerde yenilikçi ve iş verimliliğini artırmaya yönelik çözümlerin yaratıcısı 3M’in geliştirdiği ve piyasaya sunduğu Silver kesme ve taşlama taşları, hassas şekillendirilmiş seramik mineralleri içeriyor. Söz konusu mineraller, çalışma esnasında sürekli keskin yüzeyler bırakacak şekilde kırılıp; her tür demir, paslanmaz çelik ve alaşımlı çelik üzerinde daha verimli taşlama ve kesme yapılmasını sağlıyor. Üretim yapan firmalara yarattığı verimlilik sayesinde tercih edilen Silver aşındırıcılar özellikle; tersane, çelik konstrüksiyon, makina vb. imalat sektörlerinde kullanılıyor.

Kürklü: “Verimliliği önemli oranda artıracak”


11 Ekim 2018 tarihinde firmanın İstanbul’daki Merkez Ofisi’nde basın mensuplarına yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan 3M Türkiye Endüstri Ürünleri Grubu Ülke Direktörü Kerem Kürklü, “3M'de biz, bilimin en zor sorunları çözüp geleceği şekillendireceğine inanıyoruz. 3M Bilimi’nin hayata dokunduğu ürünlerimizden biri de Silver aşındırıcı taşlardır. Bu ürünle birlikte; daha kısa sürede, daha verimli işlem yaparak, zamanı ve insanı kaynağını daha tasarruflu kullanarak istenen sonuca ulaşmak mümkün. Amacımız; ilgili tüm sektörleri verimli çözümlerimiz aracılığıyla üstün 3M bilimi ve teknolojisiyle tanıştırmak” diye konuştu.

“5 ana iş grubuna sahibiz”
Global olarak 5 ana iş grubuna sahip olduklarını belirten Kürklü, söz konusu alanların tamamının Türkiye’de temsil edildiğini ifade etti. 5 ana iş grubundan biri olan Endüstriyel Ürünler İş Grubu olarak sanayinin içerisindeki tüm sektörlere hizmet verdiklerini anlatan Kürklü, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “3M olarak, 3 ana eksende farklılaşıyor ve katma değer yaratıyoruz. Türkiye’de sanayi ürünlerinin farklılaşmasına katkı sağlamak bunlardan ilkidir. İkincisini ise, verimliğin artmasına sağladığımız katkı oluşturuyor. Üçüncüsü de, işçi sağlığı ve iş güvenliğine olan katkımızdır. Silver taşları da, özellikle verimlilik alanında çok iddialı olduğumuz yeni ürün grubumuzu oluşturmaktadır.”

“Katma değeri artırmayı hedefliyoruz”
Türkiye’nin ekonomik koşulların zorlaştığı bir dönemde arkasında ciddi bir yatırım olan iddialı bir ürünün lansmanını yaptıklarının altını çizen Kürklü, gelecek dönemde de lansmanlarının devam edeceğini açıkladı. Kürklü, “Kısa vadeli ekonomik çalkantılar 3M’in Türkiye’deki stratejisini değiştirmiyor. Firma olarak Türkiye’de bulunan iki ayrı üretim merkezimizle hem iç pazara, hem de ihracata yönelik olarak faaliyet gösteriyoruz. Ayrıca, Türk sanayiinin katma değerinin artması için çalışıyoruz. Bunu çok önemsiyoruz; çünkü Türkiye’deki birçok sorun katma değerli üretimin sınırlı olmasından kaynaklanmaktadır” dedi.

Dilber: “Yepyeni bir minarel keşfettik”


3M’in kurulduğu günden beri kesintisiz olarak aşındırıcılara yatırım yaptığının altını çizen 3M Türkiye Aşındırıcı Sistemler Satış Pazarlama Müdürü Ömer Dilber, Silver aşındırıcıların da söz konusu yatırımların bir sonucu olduğunu söyledi. Dilber, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “3M olarak yepyeni bir minarel keşfettik. Bu minarele de, ‘Hassas Şekillendirilmiş Silver Minareli’ ismini verdik. Söz konusu minarel, yeni bir üretim teknolojisi sayesinde üçgen şeklinde üretiliyor. Bu minareli artık aşındırıcıların her türlüsünde kullanacağız; ilk ürünümüz de Silver.”

“Daha fazla hız ve kullanım ömrü sunuyor”
Standart bir aşındırcının doğadan çıkan taş gibi minarellerden oluştuğunun bilgisini veren Ömer Dilber, 3M’in ürettiği minarelin ise, belli açılarda duran, dik ve yukarı bakan üçgen şeklinde olduğunu anlattı. Minarelin belli bir açıda durmasının çok farklı bir çalışma işlevi sağladığının altını çizen Dilber, “Bu minareller işlem sırasında kazıyarak gittiği için çok daha efektifdir. Zaman içinde kopmalar olduğunda bile daha fazla keskinleşir. Bu da, hızını ve ömrünü artırır. Tüm bu sebeplerden ötürü işlem sırasında çok daha farklı sonuçlar elde edilir” diye konuştu.
Standart minarellerin kullanıldığı aşındırıcıların, sıcaklıktan dolayı paslanmaz çelik gibi değerli malzemelerde yakmaya neden olduğunu söyleyen Dilber, “Ancak Silver aşındırıcılar soğuk çalıştığı için yakmaya neden olmuyor” dedi.

“Büyük bir fark yaratacak”
Metalin girdiği her yerde bir aşındırma işleminin olduğunu vurgulayan Dilber, aşındırıcıların birçok alanda yoğun bir şekilde kullanıldığına dikkat çekti. Yeni ürünlerinin kullanıldığı alanlarda büyük bir fark yarattığını kaydeden Dilber, “Silver aşındırıcılar, metalin kullanıldığı her sektörde kullanıcılarına önemli avantajlar sağlayacak. Ürünümüzü anlatmak için sektör bazlı olarak eğitimler de gerçekleştiriyoruz. Tersane sektörü için özel bir eğitim günü düzenledik. Önümüzdeki günlerde otomotiv ve özel araç üreticileri için de eğitimler vereceğiz. Ardından başka sektörlerle bu yöndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Kuday: “2017’de 4 bin 168 patent aldık”


3M’de geliştirilen her ürünün merkezinde ve geliştirilen yeni teknolojilerin temelinde bilimin yer aldığının altını çizen 3M Türkiye Ar-Ge Direktörü Ali Kuday ise, şöyle konuştu: “Firmamızda büyümenin lokomotifi 3M Bilimi’dir. 3M’in Ar-Ge harcamaları 2017 yılında 1.9 milyar dolar, son 5 yılda ise 8.8 milyar dolar oldu” 
2017 yılında 4 bin 168 yeni patent aldıklarını ve kuruluşlarından bu yana aldıkları patentlerin toplamının 2016 sonu itibariyle 113 bine ulaştığını kaydeden Kuday, 3M’in yıllık satışlarının üçte birinin son beş yılda geliştirilen ürünlerden geldiğini bildirdi. Kuday, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bilimin, inovatif yaklaşımlarla insan yaşamını kolaylaştıracak çözümlere dönüştürülmesi, 3M’in başarısının ve global stratejisinin temelini oluşturmaktadır.”

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2018, 19:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER