İngiltere'nin yeni Brexit Baş Müzakerecisi Liz Truss oldu

İngiltere'de David Frost'un istifasının ardından Başbakan Boris Johnson, AB ile Brexit müzakerelerinin sürdürülmesine liderlik edecek isim olarak Dışişleri Bakanı Liz Truss'ı seçti.

İngiltere'nin yeni Brexit Baş Müzakerecisi Liz Truss oldu

LONDRA-EMRAH ACAR(YSM) - Johnson'ın ofisinden yapılan açıklamada, "Liz Truss, İngiltere'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerine yönelik bakanlık sorumluluklarını derhal yürürlüğe girmek üzere üstlenecek ve Kuzey İrlanda Protokolü'nün uygulanmasında ortaya çıkar problemlerin çözümü için devam eden müzakerelere liderlik edecek" denildi.

AB Komisyonu Başkanı Yardımcısı Maros Sefcovic, Truss'ın İngiltere'nin baş müzakerecisi olarak seçilmesinin ardından Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Ben ve ekibim önümüzdeki önemli başlıklar üzerinde aynı yapıcı ruh içinde İngiltere ile müzakerelere devam edeceğiz" dedi.

Truss, İngiltere'nin AB'den ayrılıp ayrılmamasının oylandığı 2016 referandumunda İngiltere'nin AB içinde kaymaya devam etmesini savunan tarafta yer almıştı. Ancak şimdi Brexit'i savunan bir isim ve Muhafazakar Parti içind ismi Johnson sonrasının lideri adayları arasında geçiyor.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER