WhatsApp, kripto para ile ödemeyi test ediyor

Novi kripto para cüzdanının WhatsApp'a entegre edileceği belirtildi.

WhatsApp, kripto para ile ödemeyi test ediyor

İSTANBUL-TURGUT ERDİNÇ(YSM) - Meta'nın dijital para cüzdanı Novi'nin yakında WhatsApp'a entegre edileceği bildirildi. Facebook, bütün markalarını Meta ismi altında topladığını açıklamıştı.

Halihazırda Hindistan ve Brezilya'da test edilen Novi üzerinden kullanıcılar birbirlerine Pax Dollar (USDP) gönderimi yapabiliyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde Hindistan'da iadeler özelliğini de devreye sokmuştu.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta ise Novi dijital cüzdan uygulamasına ait bazı kodların bulunduğu ortaya çıktı. Buna göre WhatsApp uygulamasındaki Novi cüzdanına banka hesabı eklenebilecek, kredi kartlarını bağlanabilecek, para çekme ve bakiye görüntüleme işlemleri yapılabilecek. Edinilen bilgilere göre, uygulamanın kullanılabilmesi için kimlik doğrulaması da gerekecek. Doğrulama işlemi, kimlik belgeleri ve video kaydı ile yapılacak.

Dijital para cüzdanı Novi, Türkiye'de kullanılamıyor. WhatsApp entegrasyonu hayata geçtiğinde ise para gönderme özelliğinin Türkiye’ye açılması beklenmiyor.

Meta’nın Novi’den Sorumlu Başkanı David Marcus, tüm ödeme hizmetlerini bir araya getireceklerini belirterek, “Ödemeler ve finansal hizmetler birimimizi ve ürünlerimizi Novi markası altında birleştiriyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2021, 10:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER