Kripto para düzenlemesinde ilk adım

Kripto parada hukuki altyapı oluşturuluyor. Kripto para düzenlemesi, Meclis gündemine geliyor. Kripto paranın yasal çerçevesinin oluşturulacağı çalışma için sektör temsilcileri ve uzmanların görüşleri alınacak. İlk görüşme bugün yapılacak.

Kripto para düzenlemesinde ilk adım

İSTANBUL-TURGUT ERDİNÇ(YSM) - TRT Haber’in haberine göre kripto para piyasalarının yasal çerçeveye alınması için çalışmalar hız kazandı. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, sektörün önde gelen isimleriyle ilk teması internet ortamında kurdu. Yüz yüze görüşme ise bugün yapılacak. Buluşmayı sosyal medya hesabından duyuran Elitaş, sektör temsilcilerini Meclis’te misafir edip istek ve önerilerini dinleyecek.

Kripto para yasa taslağının derinlemesine müzakere edilmesi için alt komisyon kurma ihtimali de masada. Komisyon safhasında ise, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mağduriyet yaşayan yatırımcılar dinlenecek. Yatırımcıların mağduriyet yaşamaması için çalışma yürütülecek. Alt yapı hizmeti sunan şirketler için şeffaflık şartı getirilecek. Böylece kara para aklama gibi suçların önünün kesilmesi de hedefleniyor.

Teklife son şekli Plan ve Bütçe komisyonunda verilecek. Kripto para düzenlemesinin bu yasama yılı içinde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER