FED Başkanı Powell, beklenen konuşmayı yaptı

FED Başkanı Jerome Powell tarafından ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ndeki beklenen sunumunu yaptı. Uluslararası piyasalarda, hisseler, ABD tahvilleri ve altın, Powell'ın Temmuz'da faiz indirimini işaret etmesi ile birlikte değer kazandı, dolar zayıfladı.

FED Başkanı Powell, beklenen konuşmayı yaptı

İSTANBUL (YSM) - ABD Merkez Bankası tarafından FED Başkanı Jerome Powell’in ABD Temsilciler Meclisi’nde yapacağı sunum merakla bekleniyordu. Jerome Powell tarafından hazırlanan 2019 yılının ilk altı ayına ait rapor ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne sunuldu.

Powell sunumunda yaptığı konuşmayla FED’in temmuz ayında yapacağı FOMC yani Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısından faiz indirimi kararı çıkacağı yorumlarına neden oldu. FED Başkanı tarafından yapılan konuşmanın metni gazetecilerle paylaşıldı.

FED Başkanı Jerome Powell konuşmasında Amerikan ekonomisinin görünümünde son haftalarda gözle görülür bir iyileşme olmadığını söyledi. Düzenlenen son FOMC toplantısından bugüne kadar geçen sürede ticari gerilimlerden doğan belirsizliklere ve küresel ekonominin gücüne dair baskıların artmaya devam ettiğini de belirtti.

Powell enflasyonun üzerindeki baskıların ise cansız olmayı sürdürdüğünü söyledi. İstihdam verilerine de değinen ABD Merkez Bankası Başkanı işe alımların sağlıklı bir şekilde devam ettiğini, 2019 yılının ilk çeyreğinde tüketici harcamalarının zayıf olduğunu, ancak şimdi toparlanmalar görüldüğünü, ABD ekonomisinin güçlü büyümeyi sağlayan temel görünümünün de korunduğunu bildirdi.

FED Başkanı Powell, konuşmasında küresel ekonomik belirsizliklere de dikkat çekti. Haziran ayı FOMC toplantısında birçok FED üyesinin daha geniş para politikası uygulanması için ortamın uygun olduğu yönünde görüş bildirdiğini, ülke ekonomisinin yılın ilk yarısındaki genel performansının iyi olduğunu, büyümenin özellikle ikinci üç ayda ılımlı hale geldiğini de ifade etti.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER