5 milyar TL’lik destek programına başvurular başladı: 3 yıl ertelemeli, sıfır faizli

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde ekonominin olumsuz yönde etkilenmesini engellemek için destek paketleri hayata geçirildi. KOSGEB de mikro ve küçük işletmeleri desteklemeye yönelik bir destek programı hazırlandı.

5 milyar TL’lik destek programına başvurular başladı: 3 yıl ertelemeli, sıfır faizli

İSTANBUL - CEMAL KURT (YSM) - Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde ekonominin olumsuz yönde etkilenmesini engellemek için destek paketleri hayata geçirildi. KOSGEB de mikro ve küçük işletmeleri desteklemeye yönelik bir destek programı hazırlandı.

KOSGEB’in 5 milyar liralık destek programına başvurular e-Devlet üzerinden başladı. Destek programıyla mikro ölçekli işletmelere 30 bin lira, küçük ölçekli işletmelere de 75 bin lira 3 yıl ertelemeli faizsiz kredi sağlanacak.

3 yıl ödemesiz, sıfır faizli

3 yıl ödemesiz sıfır faizli KOSGEB destek programına başvurular başladı.

Destek programıyla, mikro işletmelere 30 bin liraya, küçük işletmelere ise 75 bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanacak. Desteğin toplam bütçesi ise 5 milyar lira.

Teknoloji tabanlı start-upların test ve sertifikasyon ihtiyaçları için de 25 bin lira üst limitli ilave destek imkanı sağlanacak.

Destek programının geri ödemeleri 2024 yılında başlayacak, eşit taksitlerle yapılacak.

Programdan yararlanmak isteyen girişimciler 21 Mayıs’a kadar e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER