TCMB'den faiz artırım sinyali

Merkez Bankası ,13 Eylül'deki PPK toplantısını işaret ederek, faiz artırım sinyali verdi. Açıklamada, "Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirilecek" denildi.

TCMB'den faiz artırım sinyali

İSTANBUL (YSM) - Merkez Bankası, ağustos enflasyonu sonrası açıklama yaptı. Merkez Bankası, son gelişmeler dikkate alınarak Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirileceğini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi: 

"Son dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret etmektedir.

Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir.

Bu çerçevede, daha önce yapılan iletişimle de uyumlu olmak üzere, son gelişmeler dikkate alınarak Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirilecektir.

Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir."

Politika faizinde yüzde 20 beklentisi 

Bu arada TCMB yüzde 17.75 seviyesindeki haftalık repo ihalesi yapmayarak politika faizinin 150 baz puan üzerinde yüzde 19.25 seviyesindeki faiz koridorun üst bandına doğru yönlendirmeye devam ediyor. Gözler şimdi 13 Eylül'deki faiz toplantısına çevrildi. Merkez'in politika faizini yüzde 20'nin üzerine çıkarabileceği gelen ilk değerlendirmeler arasında. Bununla birlikte fonlamanın ise yüzde 20'nin 1-2 puan daha üzerinde yine üst banttan sağlanabileceği düşünülüyor.

Dolar/TL 6.52'ye kadar indi

Haftaya 6.73 seviyelerini test ederek başlayan dolar/TL, enflasyon verileri sonrası 6,62'ye kadar geriledi. TCMB'nin açıklamaları sonrası düşüş güçlendi ve kur 6.52 seviyelerine kadar geriledi. Kur, ilk tepkinin ardından yeniden 6.60'ın üzerine çıktı.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER