Mobilya sektörünün İnegöl buluşması başladı

160 mobilya firmasının ürünlerini sergilendiği MODEF, kapılarını açtı. Fuar, 8 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

Mobilya sektörünün İnegöl buluşması başladı

BURSA (YSM) - MODEF, 39’uncu kez kapılarını açtı. 8 Nisan tarihine kadar açık kalacak fuarda 2018’in yeni mobilya trendleri sergileniyor. 160 mobilya firmasının ürünlerini sergilendiği fuara 20 bin dolayında ziyaretçi gelmesi hedefleniyor.

Mobilyacıların MODEF buluşmasının açılışına Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, milletvekilleri, bürokratlar ve mobilyacılar katıldı. Açılış konuşmasını yapan MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, Türkiye’nin mobilya üretiminin yüzde 40’ını, ihracatının ise yüzde 15’ini karşılayan İnegöl’ün Türkiye’nin mobilya üretim merkezi olduğunu söyledi. Sektöre yeni bir fuar alanı kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Uğurdağ, yeni fuar alanında Türkiye genelindeki mobilya üreticilerine de yer verebileceklerini vurguladı. Öte yandan Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun da bakanlığın yeni fuar alanını 15 milyon TL ile destekleyeceğini açıkladı. Coşkun, Bakanlık olarak mobilya sektörünü mercek altına aldıklarını, yapılacak düzenlemelerle sektörün hak ettiği ölçüde destekleneceğini ifade etti.

İlçenin ihracattaki ağırlığı mobilya

Açılışta konuşan İTSO Başkanı Metin Anıl ise 1.2 milyar dolar ticaret hacmine sahip İnegöl’ün geçen yıl 600 milyon dolar dış ticaret fazlası verdiğine işaret etti. Geçmiş yıllarda tekstil sektörünün ilçe ihracatındaki ağırlığını bugün 350 milyon dolarlık değerle mobilya sektörüne bıraktığını kaydetti. İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç de geçen yıl Türkiye mobilya sektörünün ihracatta yüzde 8, iç pazarda ise yüzde 37 büyüdüklerini hatırlattı. İhracat odaklı olan mobilya sektörünün son 15 yılda dünya mobilya üretiminde 23’üncü sıradan 15’inci sıraya yükseldiğine işaret eden Ahmet Güleç, Türkiye’nin 2023 hedeflerine 10 milyar dolarlık ihracatla katkı koymayı hedeflediklerini dile getirdi.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER