Enerjiye 15 yılda 107 milyar dolarlık yatırım

TÜSİAD “Sürdürülebilir Gelecek için Sürdürülebilir Enerji:Kısa ve Orta Vadeli Öneriler” raporunu açıkladı. Sektörün geleceği için 107 öneri sunan rapora göre 10 yılda enerjide verimliliği yüzde 34 artırılabilir.

Enerjiye 15 yılda 107 milyar dolarlık yatırım

İSTANBUL (YSM) - Türk Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Enerji Çalışma Grubu, içerik ortağı Boston Consulting Group (BCG) ile birlikte hazırladığı “Sürdürülebilir Gelecek için Sürdürülebilir Enerji:Kısa ve Orta Vadeli Öneriler” raporunu açıkladı.

Raporda verilen bilgiye göre, Türkiye enerji sektöründe son 15 yılda, özel sektör tarafından elektrik sektöründe 10 milyar doları özelleştirmelerle olmak üzere 67 milyar milyar dolar üretim, 13 milyar doları özelleştirmeler ile 28 milyar dolar dağıtım yatırımıolmak üzere toplamda 95 milyar dolar yatırım gerçekleştirildi. Doğalgaz sektörünün ise 12 milyar dolarlık dağıtım yatırımları ile birlikte bu rakam 107 milyar dolar seviyesine ulaştı.

50’den fazla şirketten, sanayi, danışmanlık ve hukuk büroları uzmanlarından alınan bilgilerle hazırlanan raporun tanıtım organizasyonunda konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, “Bu rapora göre gelecek 10 yılda enerjide verimliliğin yüzde 34 artırılması mümkün” dedi. Çalışmalarında ‘Enerjide 3D’ stratejisi üzerinden ilerlediklerine değinen Bilecik, yayınlanan rapordaki önerilerde “dijital”, “dağıtık” ve “düşük karbon” perspektifleriyle, enerji sektöründe tüketicilere ve tüm paydaşlara sağlanabilecek önerilerin ortaya konulmasını hedeflediklerini ifade etti.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER