Elektrik ve doğalgaza yeni zam

Elektrik fiyatlarına yüzde 9 ile 14 arasında zam gelirken, doğalgazda sanayi tarifesi yüzde 14, konut tarifesi yüzde 9 artırıldı.

Elektrik ve doğalgaza yeni zam

İSTANBUL (YSM) -Hem elektriğe hem doğalgaza zam geldi. Zamlar bugünden itibaren geçerli olacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) elektrik fiyatlarına kilovatsaat başına yüzde 9 ila yüzde 14 zam yapıldı.

EPDK'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni fiyatlar bugünden itibaren geçerli olacak.Buna göre, vergi ve fonlar dahil perakende elektrik satış tarifelerinde, meskenler için yüzde 9, diğer tüketiciler için yüzde 14 artışa gidildi.Elektrik fiyatlarına en son 1 Ağustos'ta yine meskenler için yüzde 9, diğer tüketiciler için yüzde 14 zam yapılmıştı.

Doğalgaza da zam 

Öte yandan BOTAŞ da doğalgaz satış tarifelerini yeniledi. Doğalgazda sanayi tarifesi yüzde 14 artırıldı. Artış oranı konutlar için yüzde 9 oldu.

BOTAŞ'ın internet sitesinden yapılan duyuruda,  "Kuruluşumuzun doğal gaz alım maliyetlerinde önemli oranda artışlar meydana gelmiştir. Son iki yılda brent petrol fiyatlarında yüzde 100’ü bulan ve döviz kurunda ise yaklaşık yüzde 63’lük artış gerçekleşmiştir. Bu nedenle doğal gaz toptan satış fiyatlarımızda yeni bir düzenlemeye gidilmesi zorunlu hale gelmiştir." ifadeleri yer aldı. 

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER