“İmza aşamasında cayan çok sayıda ev sahibi var”

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası (İEKO) Başkanı Nizameddin Aşa, ev sahiplerinin “ilerleyen günlerde konut fiyatları artar” düşüncesiyle satış işleminden son anda vazgeçtiklerini ya da fiyatları yükselttiklerini açıkladı.

“İmza aşamasında cayan çok sayıda ev sahibi var”

İSTANBUL-İHSAN ÜNAL(YSM) - Bloomberg canlı yayınına katılan İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut fiyatları ve kira bedellerindeki aşırı artışın nedenlerini değerlendirdi.

Aşa, konut fiyatlarında anlık değişimlere değindiği konuşmasında, mal sahiplerinin satış sırasında son anda vazgeçtiğini ya da fiyatları yükselttiklerini belirtti. Bu durumun emlakçıları etkilediğini söyleyen Aşa, konu hakkında çok sayıda şikayet aldıklarını açıkladı.

Aşa, yüksek konut fiyatları hakkında yaptığı değerlendirmede, özellikle satılık evin fazla olmamasının, yeni inşaatın yapılmamasının ve inşaat maliyetlerinin artmasının konut fiyatlarının yükselmesine sebep olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşümün yavaş gitmesi nedeniyle konut üretiminin azaldığını vurgulayan Aşa, bu durumun doğal olarak fiyatlara yansıdığını açıkladı.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER