Şimşek: Londra'da hiç söz vermedik

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Londra ziyareti ile ilgili olarak, "Hiç söz vermedik, para ve maliye politikalarına ilişkin reformlarımızı anlattık" dedi.

Şimşek: Londra'da hiç söz vermedik

İSTANBUL (YSM) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ekonomi gündemindeki konulara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek, "Evet brüt borç rakamı yüksek ama Türkiye bunları çevirmede hiçbir zaman zorlanmadı" diye konuştu. Borçların önemli bir kısmının dışarıdan alınan mal ile hizmetlere ve bankacılık sisteminin kısa vadeli sendikasyonlarına ilişkin olduğunu ifade eden Şimşek, buna karşın bankacılık sektörü tarafından yapılandırılan kredilerin kredilere oranının yüzde 3,98 olduğunu ve sistemin sağlam durduğunu söyledi.

Şimşek, "Tehditleri kontrol altına aldığımız zaman OHAL devam etmeyecek" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Londra gezisine de değinen Şimşek, "Londra'da hiç söz vermedik, endişeleri gidermeye yönelik para ve maliye politikalarına ilişkin gündemimizi, reformlarımızı anlattık".

Ekonomik vaatlerin maliyeti ne kadar?

AK Parti'nin seçim döneminde bulunduğu vaatlerin maliyetinin milli gelire oran olarak yüzde 1'in altında olduğunu bildiren Şimşek, "Emeklilere ikramiye, polislere 3 bin 600 göstergesi dahil bütün vaatlerin maliyeti 30 milyar TL'den az. Bu maliyeti kısa vadede imar barışı ve vergide yeniden yapılandırma ile telafi edebiliriz" diye konuştu.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER