Pekcan: Ticarette temel stratejimiz teknoloji ihracatı

Ticaret Bakanı Pekcan, "Teknoloji yoğun ve katma değeri yüksek ürünlerimizin toplam ihracatımız içindeki payının artırılması, Türkiye'nin ticaret stratejisinin temelini oluşturuyor" dedi.

Pekcan: Ticarette temel stratejimiz teknoloji ihracatı

ARJANTİN (YSM) - Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Ruhsar Pekcan, G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Arjantin'deki temaslarının ikinci gününde küresel ticaretle ilgili önemli oturumlara katıldı.

Arjantin'in Mar del Plata şehrinde düzenlenen G20 toplantısı çerçevesinde "Gıda ve Tarımsal Küresel Değer Zincirleri ve Yatırım İmkanları" oturumunda konuşan Pekcan,

"Uluslararası Ticaretteki Güncel Gelişmeler Üzerine G20 Diyaloğu" oturumuna katılan Pekcan, dijital dönüşüm fırsatlarından yararlanmak için küresel bir ticaret sistemine sahip olunması gerektiğini bildirerek, "Türkiye, ticaret, üretim, gümrük ve yatırım politikalarını yeni sanayi devriminin getirdiği yeni bakış açısıyla değiştirmeyi hedefliyor. Teknoloji yoğun ve katma değeri yüksek ürünlerimizin toplam ihracatımız içindeki payının artırılması, Türkiye'nin ticaret stratejisinin temelini oluşturuyor. Türkiye, yeni yatırımların ve ihracatta üst gelir gruplarını hedefleyen bir mantığın, teknolojik dönüşümü teşvik etmede büyük önem taşıdığının bilincindedir." açıklamasını yaptı. 

4 ülkenin bakanı ile gelecek dönem değerlendirildi

Pekcan, ayrıca Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Dr. Majid Bin Abdullah Al Kasabi, Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Suresh Prabhu, Arjantin Dışişleri ve Din İşleri Bakanı Jorge Marcelo ve Almanya Ekonomi ve Enerji Bakan Yardımcısı Oliver Wittke ile de ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Söz konusu görüşmelerde anılan ülkelerle ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için gelecek dönemde gerçekleştirilebilecek çalışmalar hakkında görüşmeler yapan Pekcan, şunları kaydetti:

"İhracatımızda ve genel manada ticari ilişkilerimizde bizim için mesafeler hiçbir öneme sahip değil. Dünyanın dört bir köşesine ihraç ettikleri ürünlerle ülkemizi başarıyla temsil eden iş insanlarımızın hiç bir pazarda sorunla karşılaşmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muhatap bakanlarla yaptığım görüşmelerde önümüzdeki dönemde beraber gerçekleştirebileceğimiz çalışmaları da değerlendirdik."

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER