En düşük memur maaşı 3 bin TL'yi geçecek

Memur ve emeklilere normal yüzde 3.5'lik zammın yanı sıra enflasyon farkının da yansıtılacağını belirten Bakan Ağbal, bu vesile ile en düşük memur maaşının 3 bin lirayı aşacağını bildirdi.

En düşük memur maaşı 3 bin TL'yi geçecek

İSTANBUL (YSM) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, temmuz ayında memur ve emeklilere yansıtılacak zamla ilgili açıklamalarda bulundu.

Naci Ağbal, temmuz ayında memur ve memur emeklilerine normal yüzde 3.5'lik zammın yanı sıra enflasyon farkı zammı da yapılacağını hatırlattı.

Ağbal, Haziran enflasyonunun sıfır çıkması durumunda dahi ek yüzde 2.39'luk zam yapılacağını ve bu durumda en düşük memur maaşının 2 bin 839 liradan 3 bin 50 liraya çıkacağını söyledi. Ağbal, En düşük memur emeklisi maaşının da 1977 TL'den 2094 TL'ye yükseleceğini ifade etti.

Bakan Ağbal, memur maaşlarında yapılan her yüzde 1 artışın bütçeye 2,3 milyar TL ek maliyet getirdiğini dile getirerek, "Haziran ayında ilave olarak enflasyonda yukarı yönlü bir gelişme olursa 1 Temmuz itibarıyla 1 kuruş eksik olmaksızın maaşlara yansıyacak" şeklinde konuştu. 

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER