Rusya: Militanları muhaliflerden ayırmak Türkiye'nin işi

Rusya'nın Suriye temsilcisi Lavrentiev, "İdlib'deki militanları ılımlı muhalefetten ayırmak Türkiye'nin sorumluluğu" dedi.

Rusya: Militanları muhaliflerden ayırmak Türkiye'nin işi

İSTANBUL (YSM) - Rusya'nın Suriye temsilcisi Alexander Lavrentiev, Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki İdlib vilayetindeki durumun barışçı bir çözüme kavuşturulmasını umduklarını, ancak bunun Türkiye'nin İslamcı militanları ılımlı muhalefetten ayırmasına bağlı olduğunu inandıklarını belirtti.

Lavrentiev, Cenevre'deki BM Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura ile yaptığı görüşme sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "İdlib'deki durumun tercihen barışçıl bir şekilde çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Askeri güç kullanmaktan kaçınmak mümkün" dedi.

Lavrentiev "İdlib vilayeti, Türkiye'nin bir tür sorumluluk alanı; ılımlı muhalifleri, aşırıcılardan, Jabhat el-Nusra ve diğer gruplardan ve diğer terör örgütlerinden ayırmak onların sorumluluğu" dedi.

Lavrentiev ayrıca Rusya, İran ve Türkiye'nin İdlib'deki askeri operasyonların "şeması ve mekanizması" üzerinde anlaşacaklarını düşündüğünü belirtti.

YSM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2018, 10:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER