Rusya Merkez Bankası’ndan kripto para açıklaması

Rusya Merkez Bankası, kripto paralara yönelik yatırımların risklerine yönelik değerlendirme yapılacağını duyurdu.

Rusya Merkez Bankası’ndan kripto para açıklaması

RUSYA-TAİSA MARİNA(YSM) - Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin en büyük bankaları ve ödeme sistemleri ile kripto para piyasalarına ilişkin değerlendirme yapılacağı belirtildi.

Söz konusu değerlendirmenin bu ay içerisinde yapılacağının belirtildiği açıklamada, “Bireylerin ve şirketlerin, kripto paralara yönelik yatırımların risklerine yönelik değerlendirme yapılacaktır.” denildi.

Rusya’da kripto paraların hizmet ve ürün alımında kullanılması yasak durumda.

‘Sıkı para politikasına ihtiyacımız var’

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina da, St. Petersburg’ta düzenlenen Uluslararası Maliye Kongresi’nde yaptığı konuşmada yumuşak para politikasının ekonomik büyümeye artık yardımcı olamayacağı bir döneme girdiklerini belirterek, “Bu sadece balonların oluşmasına yol açar. Enflasyonu kontrol altına alabilmek için sıkı para politikasına ihtiyacımız var.” dedi.

Küresel ekonominin “yeşil ekonomiye” geçişinin, Rusya’daki bazı sektörlerin ihracat potansiyelini etkileyebileceğine işaret eden Nabiullina, “Burada Rus ekonomisinin yeniden yapılanmasıyla ilgili süreci kaçırmamak önemli ve buna göre finans sektörünün yeniden yönlendirilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle küresel ekonominin zor bir süreçten geçtiğini anlatan Nabiullina, “Yine de Rus ekonomisini kriz öncesi seviyelere hızlı bir şekilde tekrar geri döndü. Rusya aynı zamanda para politikasını sıkılaştırmaya başlayan ilk ülkeler arasında yer alıyor, ekonomi potansiyeline oldukça yaklaştı.” dedi.

Rusya Merkez Bankası’nın para politikasına dair de değerlendirmelerde bulunan Nabiullina, şöyle konuştu:

“Yumuşak para politikasının ekonomik büyümeye artık yardımcı olamayacağı bir döneme girdik. Bu sadece balonların oluşmasına yol açar. Hem Rusya’da hem de küresel bazda enflasyon yükseliyor. Enflasyonu kontrol altına alabilmek için sıkı para politikasına ihtiyacımız var.”

Rusya Merkez Bankası 11 Haziran’da gerçekleştirdiği toplantıda faizi üst üste üçüncü defa artırarak yüzde 5,5’e yükseltmişti.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER