Birleşik Krallık ve Japonya ticaret anlaşması üzerinde anlaştı

Birleşik Krallık ve Japonya, iki ülke arasındaki ticareti 15,2 milyar sterlin artırması planlanan bir ticaret anlaşması üzerinde anlaştı.

Birleşik Krallık ve Japonya ticaret anlaşması üzerinde anlaştı

İSTANBUL-ABDULLAH KURT(YSM) - Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Liz Truss, Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi ile, imzalanması planlanan ve iki ülke arasındaki ticareti 15,2 milyar sterlin artıracağı hesaplanan anlaşmanın an hatları üzerinde anlaştıklarını duyurdu.

Anlaşmaya göre, Birleşik Krallık işletmeleri Japonya'ya yapılan ihracatın yüzde 99'unda gümrük vergisi ödemeyecek. Anlaşmanın diğer maddeleri ise gelişmiş dijital ortaklık, finansal hizmetler için daha iyi piyasa erişimi imkanları ve vasıflı iş gücü için daha fazla imkan sağlanması olarak açıklandı.

İki ülke arasındaki anlaşmanın, Brexit sonrasındaki ilk ticaret anlaşması olması sebebiyle tarihi bir önemi olduğunu söyleyen Truss, "Çok kısa sürede ve olumsuz koşullara rağmen üzerinde anlaştığımız ticaret anlaşması Avrupa Birliği dahilinde uygulanan anlaşmadan daha verimli olacak. Bu anlaşma ile Birleşik Krallık'ın imalat, gıda ve içecek ve teknoloji şirketlerine yeni kazanımlar sağlayacağız." dedi.

YSM DIŞ HABERLER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER