İspanya Dışişleri Bakanı Borrell: İspanya ve AB Venezuela'ya askeri müdahaleye karşı

İspanya Dışişleri Bakanı Borrell, İspanya ve AB'nin Venezuela'ya karşı her türlü askeri müdahaleye tamamen karşı olduğunu söyledi.

İspanya Dışişleri Bakanı Borrell: İspanya ve AB Venezuela'ya askeri müdahaleye karşı

MADRİD (AA) (YSM) - İspanya Dışişleri Bakanı Josep Borrell, Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nin gerçekleştirildiği Kıbrıs Rum Kesimi'nde Venezuela'daki olaylarla ilgili İspanyol basınına açıklama yaptı.

Borrell, Venezuela'ya yönelik bir askeri müdahale olasılığıyla ilgili yöneltilen soruya, "Elbetteki AB ve onunla birlikte İspanya, radikal bir şekilde her türlü askeri müdahaleye karşıdır. Askeri müdahale, hiç kimsenin geri dönmek istemediği zamanlara götüren Latin Amerika'da lanetli bir ifadedir." yanıtını verdi.

Öte yandan Sosyalist Enternasyonal toplantısı için Dominik Cumhuriyeti'nin başkenti Santo Domingo'da bulunan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de "Bizler sosyalistiz çünkü özgürlüğü savunuyoruz. Demokrasi ve özgürlük arzusuna mermi ve hapishanelerle cevap veren hiç kimse sosyalist değildir, o siyasi gücünü kötüye kullanan bir zalimdir. Venezuellalılar Sosyalist Enternasyonal'in nefesini hissetmek zorundalar." ifadelerini kullandı.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2019, 16:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER