Borsada 5 haftalık ralli devam edecek mi?

5 haftadır yatırımcısının yüzünü güldüren Borsa İstanbul'da yükseliş potansiyelinin devam ettiğini belirten analistler, olası kâr satışlarının karşılanması durumunda ilk ciddi hedefin 100.000-102.500 olacağını belirtiyor.

Borsada 5 haftalık ralli devam edecek mi?

İSTANBUL (YSM) - Kredi derecelendirme kuruluşları S&P ve Moody's'in 17 Ağustos'taki not indirimlerine karşın döviz kurlarındaki yükselişin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başta olmak üzere ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerle durulması, Borsa İstanbul'da alımların güçlenmesini sağladı.

BIST 100 endeksi, bu gelişmeler ve küresel piyasalarda artan risk iştahının etkisiyle haftalık bazda 5 haftadır yatırımcısının yüzünü güldürürken, 17 Ağustos kapanışından bu yana getirisi yüzde 10,4 oldu.

Bu hafta 97.988,16 puanla yaklaşık 2,5 ayın en yüksek kapanışını yapan endeks, geçen hafta kapanışına göre yüzde 3,41 değer kazanırken, 5 haftadır devam eden rallide en yüksek oranlı getiriyi de bu hafta sağlamış oldu.

Analistler, geçen hafta TCMB'nin 625 baz puanlık faiz artırım kararı ile bu hafta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'nın (YEP) piyasalardaki pozitif havanın güçlenmesini ve banka pay piyasaları öncülüğünde endeksin yükselmesini sağladığını ifade etti.

Gelecek hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının piyasaların kısa vadede en önemli gündemi olduğuna değinen analistler, yurt içinde ise YEP sonrası açıklanması beklenen düzenleme ve detayların takip edileceğini belirtiyorlar.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER