Göktaç: BES'teki getiri başka enstrümanda yok

BES'te yüzde 25 devlet katkısı olduğunu belirten Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş, "Bu kadar büyük bir getirinin olduğu herhangi bir enstrüman daha yok. BES'ten caymak ne kadar mantıklı, onu katılımcılara bırakıyorum" dedi.

Göktaç: BES'teki getiri başka enstrümanda yok

İSTANBUL (YSM) - Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, otomatik Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ilişkin, "Özüne baktığınız zaman aslında tasarruf anlamında yüzde 25 devlet katkısı var. Bu kadar büyük bir getirinin olduğu herhangi bir enstrüman daha yok. BES'ten caymak ne kadar mantıklı, onu katılımcılara bırakıyorum." dedi.

Göktaş yaptığı açıklamada, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, otomatik BES'ten cayan çalışanlara ikinci bir fırsat tanıyacaklarını söylediğini hatırlattı.

Türkiye'nin tasarruf açığı verdiğine işaret eden Göktaş, hükümetin yürüttüğü projenin ana amacının tasarruf oranını artırmak olduğunu belirtti.

Göktaş, bu kapsamda zorunlu katılımlı BES tercihinin ortaya çıktığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Cayma süresi ilk etapta belki kısa tutulduğu için bayağı bir cayan oldu. Özüne baktığınız zaman aslında tasarruf anlamında yüzde 25 devlet katkısı var. Bu kadar büyük bir getirinin olduğu herhangi bir enstrüman daha yok. BES'ten caymak ne kadar mantıklı onu katılımcılara bırakıyorum. İlerleyen süreçte yeni, tekrardan katılımı artırmaya yönelmenin ben doğru bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Belki burada cayma süresini biraz daha uzatıp insanların düşünmesine fırsat vermek tasarruf miktarını artırabilir."

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER